Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Μύκονος: «Θάμπωσε» το νησί η θαλαμηγός του υπουργού εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Μύκονος: «Θάμπωσε» το νησί η θαλαμηγός του υπουργού εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Η θαλαμηγός εντυπωσιάζει χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό ποιοι βρίσκονται μέσα. Η Μύκονος βλέπει τις αφίξεις πολυτελών γιοτ να πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα…

Η θαλαμηγός Opera κατασκευάστηκε φέτος και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, πριν από λίγους μήνες. Η Μύκονος είναι ένα από τα πρώτα νησιά που επισκέπεται. Το εντυπωσιακό γιοτ με αξία που πλησιάζει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ, έκλεψε την παράσταση και μαγνήτισε τα βλέμματα στις περιοχές από τις οποίες ήταν ορατό. Με τα βίντεο που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο, να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Στην Μύκονο έδεσε για πρώτη φορά η νεότευκτη θαλαμηγός ”Opera” που ανήκει στον υπουργό εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sheikh Abdullah bin Zayed al Nahyan, προκαλώντας δέος σε όσους την είδα από κοντά.

Το εντυπωσιακό σκάφος που έχει μήκος 146 μέτρα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα γιοτ του κόσμου, παραδόθηκε φέτος στον ιδιοκτήτη του από τα ναυπηγεία Lurssen στην Γερμανία με το κόστος του να ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ!

Πολλές λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά και τις ανέσεις που παρέχει δεν έχουν γίνει γνωστές γιατί οι κατασκευαστές του τις κρατούν μυστικές. Από τα λίγα που έχουν διαρρεύσει είναι πως μπορεί να φιλοξενήσει 48 άτομα σε 24 καμπίνες και 80 μέλη πληρώματος, ενώ διαθέτει ελικοδρόμιο, πισίνα και beach club. Δείτε το βίντεο του mykonoslive.tv

Η θαλαμηγός αυτή τη στιγμή πλέει υπό τη σημαία των Νήσων Κέιμαν, τη 2η πιο δημοφιλή πολιτεία σημαίας για σούπερ γιοτ.

Eίναι το δέκατο μεγαλύτερο σούπερ γιοτ στον κόσμο, σύμφωνα με το Boat International.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις