Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Μύκονος: Το παρασκήνιο πίσω από το μπλόκο σε κορονοπάρτι 700 ατόμων – Το τηλεφώνημα στον επιχειρηματία

Μύκονος: Το παρασκήνιο πίσω από το μπλόκο σε κορονοπάρτι 700 ατόμων – Το τηλεφώνημα στον επιχειρηματία

Η Μύκονος καλείται να βρει τους νέους βηματισμούς της μετά το lockdown που ανακοινώθηκε λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι συνεχείς, με προτεραιότητα στα παράνομα κορονοπάρτι

Οι πληροφορίες στην αστυνομία έφτασαν έγκαιρα και τα κορονοπάρτι που ήταν προγραμματισμένα για χθες το βράδυ (17-07-2021) ματαιώθηκαν. Δύο από αυτά επρόκειτο να διοργανωθούν σε πολυτελείς βίλες που ανήκουν σε επιχειρηματία. Συνολικά 700 άτομα ήταν έτοιμα να πάνε για να διασκεδάσουν και προσπαθούσαν να μάθουν εάν θα αλλάξει κάτι, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το Νησί των Ανέμων.

Οι αστυνομικοί που γνώριζαν τηλεφώνησαν στον επιχειρηματία και του υπενθύμισαν ότι το πρόστιμο που προβλέπεται είναι τσουχτερό. Σύμφωνα με το Open του ξεκαθάρισαν ότι θα βρίσκονται κανονικά στις βίλες για να κάνουν έλεγχο και του είπαν πως θα είναι αμείλικτοι στις παραβάσεις που θα διαπιστώσουν. Έτσι ο διοργανωτής των δύο κορονοπάρτι έκανε πίσω. Όπως και ένας ακόμα, Αμερικανός, που επρόκειτο να διοργανώσει πάρτι με 200 άτομα.

Με την ίδια μεθολογία οι αστυνομικοί τον έπεισαν να ακυρώσει το κορονοπάρτι και να ενημερώσει τους πελάτες που είχαν ήδη κλείσει θέση. Σημειώνεται πως οι έλεγχοι στη Μύκονο είναι συνεχείς, με στόχο η κατάσταση να βελτιωθεί και τα μέτρα να αποσυρθούν μετά τις 26 Ιουλίου.

Στο νησί, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. θα μεταβεί κλιμάκιο από 40 στελέχη της ΟΠΚΕ, θα επιστρατευτούν drones και το λιμενικό θα ενισχυθεί με προσωπικό και σκάφη για να μην επιτρέπεται να «δένουν» σκάφη αναψυχής.

Και ενώ η Μύκονος έμεινε… βουβή και με απαγόρευση κυκλοφορίας και οι ξενοδόχοι «φωνάζουν» πως πλέον οι τουρίστες θα πηγαίνουν στην Ίμπιζα, από την κυβέρνηση λένε ότι οι τουρίστες μπορούν να πηγαίνουν στο νησί αλλά με τα μέτρα που ισχύουν ήδη από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου. Δεδομένων όμως των οργισμένων αντιδράσεων, αυτό που διαμηνύεται είναι ότι θα υπάρχει καθημερινή μελέτη των στοιχείων και δεν αποκλείεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας να υπάρξει επανεξέταση των μέτρων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις