Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Μύκονος: Τσικνοπέμπτη με τουρίστριες σε τσακίρ κέφι να σπάνε πιάτα

Μύκονος: Τσικνοπέμπτη με τουρίστριες σε τσακίρ κέφι να σπάνε πιάτα

Οι τουρίστριες έμαθαν τι σημαίνει Τσικνοπέμπτη. Η Μύκονος βλέπει τις πρώτες αφίξεις της σεζόν να συνεχίζονται με τον καιρό να είναι ιδανικός για τους επισκέπτες…

Η Τσικνοπέμπτη γιορτάστηκε σε ολόκληρη τη χώρα και η Μύκονος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Τουρίστες και τουρίστριες ρωτούσαν να μάθουν το λόγο που οι σούβλες και τα κάρβουνα είχαν πάρει φωτιά από νωρίς. Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Γυαλού, κατάφερε να μαγνητίσει τα βλέμματα και να συγκεντρώσει δεκάδες επισκέπτες από το μεσημέρι. Με το κέφι να ανάβει και τα πιάτα πολύ γρήγορα να αρχίζουν να σπάνε.

Τσικνοπέμπτη και στην Μύκονο με δωρεάν κρέατα σε περαστικούς, κέφι και σπάσιμο πιάτων! Γνωστό εστιατόριο στον Γυαλό μοίραζε σουβλάκια σε τουρίστριες οι οποίες δεν έχασαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν τις στιγμές ανεβάζοντας βίντεο στα social media.

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης γιορτάστηκε υπό τους ήχους παραδοσιακών νησιωτικών τραγουδιών ενώ το κέφι ήταν τέτοιο που κάποιοι άρχισαν να σπάνε πιάτα! Δείτε το βίντεο του mykonoslive.tv…

Η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης στην οποία καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος. Λαμβάνει χώρα την Πέμπτη, της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της καλούμενης Κρεατινής. Προηγείται αυτής η πρώτη κατά σειρά εβδομάδα, η Προφωνή, και ακολουθεί η τρίτη εβδομάδα της Τυροφάγου. Πραγματοποιείται κάποιες ημέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης νηστείας της Σαρακοστής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις