Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Μυλοπόταμος – Δικηγόρος 38χρονου: «Μιλούσαμε σε βουλωμένα αυτιά – Σε 10 ημέρες θα κάνουμε αίτηση αποφυλάκισης»

Μυλοπόταμος – Δικηγόρος 38χρονου: «Μιλούσαμε σε βουλωμένα αυτιά – Σε 10 ημέρες θα κάνουμε αίτηση αποφυλάκισης»
Φωτογραφία cretapost.gr

«Ήταν μία διαδικασία φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Μιλούσαμε σε βουλωμένα αυτιά, με ανύπαρκτους ακροατές, δεν μας άκουγε κανείς. Ούτε εμάς, ούτε τον κατηγορούμενο. Αισθανθήκαμε τέτοια παγωμάρα» αναφέρει ο Διονύσης Βέρας, ο δικηγόρος του 38χρονου ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος σήμερα το απόγευμα (26.08.2022) καθώς κατηγορείται για την καταδίωξη και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες στο Μυλοπόταμο.

Ο δικηγόρος του 38χρονου, που κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση με τους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο, πρόσθεσε ότι η όλη διαδικασία ήταν σαν «να αισθάνεσαι μέσα σε δικαστική αίθουσα ότι είτε μιλήσεις, είτε δεν μιλήσεις είναι “το ίδιο και το αυτό”, δεν το έχω ξαναδεί στα 42 χρόνια που είμαι μαχόμενος δικηγόρος».

Ο δικηγόρος του 38χρονου Κρητικού άντρα αναφέρει, μιλώντας στο newsit.gr, ότι «το θέμα είναι ότι δεν υπήρχε κακούργημα, χαρακτηρίζεται ένα απλό πλημμέλημα της επικίνδυνης οδήγησης. Αυθαίρετα το χαρακτήρισαν κακούργημα για να μπορούν να έχουν την δικονομική δυνατότητα να διατάξουν προσωρινή κράτηση. Αυτό είναι το σύστημα».

Κάνει λόγο για αδικία καθώς όπως λέει «ένας άνθρωπος με μία γυναίκα που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας, με οκτώ παιδιά, πέντε τα δικά του και τρία του αδερφού του, το ένα εκ των οποίο το πηγαίνει κάθε βδομάδα στο νοσοκομείο. Αυτόν τον άνθρωπο τον κλείσανε στη φυλακή», ενώ παράλληλα αποκαλύπτει ότι «σε δέκα μέρες θα κάνουμε αίτηση αποφυλάκισης».

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία της απολογίας του 38χρονου κράτησε πάνω από έξι ώρες ενώ αμέσως μετά τα όσα ανέφερε ο ανακριτής με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα έκριναν την προφυλάκισή του.

Ο 38χρονος είναι ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης και φέρει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις