Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μυλοπόταμος: Ξεσπούν οι Γερμανοί τουρίστες για την καταδίωξη και τα χτυπήματα από Κρητικούς «νταήδες»

Μυλοπόταμος: Ξεσπούν οι Γερμανοί τουρίστες για την καταδίωξη και τα χτυπήματα από Κρητικούς «νταήδες»

Η οικογένεια περιγράφει τις στιγμές τρόμου που έζησε στην Κρήτη. Ο Μυλοπόταμος και το Ρέθυμνο θα τους ξυπνούν εφιάλτες. «Αυτός που μας χτύπησε θέλω να μπει στη φυλακή» λέει μεταξύ άλλων το ένα από τα θύματα…

Οι Γερμανοί τουρίστες που παραμένουν στην Κρήτη δηλώνουν σοκαρισμένοι και τονίζουν ότι αισθάνονται ανασφαλείς. Ο Μυλοπόταμος στο Ρέθυμνο, ήταν η περιοχή που έζησαν το θρίλερ της ζωής τους. Κατάλαβαν με καθυστέρηση ότι είχε ξεκινήσει καταδίωξη από δύο Κρητικούς, που θίχτηκαν επειδή το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο των τουριστών, προσπέρασε το δικό τους. Τα χτυπήματα, οι απειλές και η βία που ασκήθηκε σε βάρος τους, προκαλούν αίσθηση και φυσικά κάνουν μόνο κακό στη μάχη του τουρισμού, που δίνει η χώρα μας.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι ίδιοι, το απόγευμα της Παρασκευής 19 Αυγούστου 2022, μπήκαν στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο τους το πρωί προκειμένου να εξερευνήσουν την περιοχή. Χωρίς να το καταλάβουν, όπως είπαν, προσπέρασαν αγροτικό αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρίσκονταν δυο Κρητικοί, ηλικίας 36 και 38 ετών. Οι τελευταίοι άρχισαν να τους καταδιώκουν. Όταν τους έφτασαν ξεκίνησαν να εμβολίζουν το αυτοκίνητό τους.

Το περιστατικό δεν σταμάτησε εκεί καθώς ο οδηγός του αγροτικού οχήματος φέρεται να απείλησε με μαχαίρι τους τουρίστες, όταν η οικογένεια ζήτησε τα στοιχεία του οδηγού μετά την ζημία που προκάλεσε στο ενοικιαζόμενο όχημα.

Στην συνέχεια, όπως κατήγγειλε η οικογένεια των Γερμανών, οι φερόμενοι ως δράστες τους επιτέθηκαν με τα χέρια προκαλώντας σωματικές βλάβες στον έναν εκ των γιών και φθορές στο όχημα τους. Η οικογένεια προέβη σε μήνυση στο ΑΤ Μυλοποτάμου, οι δυο φερόμενοι ως δράστες ταυτοποιήθηκαν, ωστόσο δεν συνελήφθησαν ούτε με το πέρας του αυτόφωρου το οποίο ίσχυε μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο ένας γιος της οικογένειας των Γερμανών τόνισε στην ΕΡΤ: «Ήταν σαν ταινία δράσης, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τρομακτικό ήταν το περιστατικό και την απειλή για την ζωή μου που ένιωσα όταν κινήθηκε προς το μέρος μου με μαχαίρι. Βλέποντας την αδερφή μου να κλαίει από ένστικτο θέλησα να την προστατεύσω, όμως δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μαχαίρι. Ήταν ένα πραγματικά σοκαριστικό».

Σε ερώτηση στον έτερο γιο, για το πώς αισθάνονται για την χώρα μας, την Κρήτη και αν θα την επισκεφθούν εκ νέου στο μέλλον, απάντησε ότι το περιστατικό του φανέρωσε ένα αίσθημα ανασφάλειας για το σύστημα. «Αν επισκεφθώ ξανά την Ελλάδα, θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι οι δυο δράστες να αντιμετωπίζουν την δικαιοσύνη και ειδικά ο ένας που μας επιτέθηκε, θέλω να φυλακιστεί».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, η Πρόξενος της Γερμανίας στην Κρήτη κα Γαναδάκη, εξέφρασε την απορία της γιατί ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από το ΑΤ Μυλοποτάμου αν και έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα από χθες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός έχει εύλογα εξοργίζει και τους επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι επισημαίνουν ότι είναι αδιανόητο μια εξαιρετικά μικρή ομάδα ανθρώπων να προκαλεί πλήγματα στον τουρισμό της Κρήτης αφού αυτή δεν η πρώτη φορά που ανεγκέφαλοι προκαλούν πρόβλημα με αναίτιες επιθέσεις σε βάρος επισκεπτών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις