Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μυλοπόταμος: «Μπουμπούκια» οι Κρητικοί νταήδες που καταδίωξαν και χτύπησαν τουρίστες για μία προσπέραση

Μυλοπόταμος: «Μπουμπούκια» οι Κρητικοί νταήδες που καταδίωξαν και χτύπησαν τουρίστες για μία προσπέραση

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους δράστες πίσω από την επίθεση και ο Μυλοπόταμος περιμένει να μάθει τα στοιχεία τους και επίσημα. Αίσθηση από τις καταγγελίες που έκαναν οι Γερμανοί τουρίστες για την επίθεση που έζησαν…

Ο Μυλοπόταμος παραμένει ανάστατος από την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Δράστες ήταν δύο ντόπιοι Κρητικοί που όπως φαίνεται θίχτηκαν όταν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της οικογένειας προσπέρασε το δικό τους. Άρχισαν να τους καταδιώκουν και όταν τους έφτασαν εμβόλισαν το ΙΧ των τουριστών. Δεν έμειναν εκεί. Οι Γερμανοί καταγγέλλουν ότι οι «νταήδες» τους επιτέθηκαν, τους χτύπησαν και τους απείλησαν με μαχαίρι. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη ταυτοποιήσει τους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 36 και 38 ετών, γνωστά στις Αρχές, με ποινικό παρελθόν. Ο ένας για συμπλοκές και ο δεύτερος για υποθέσεις ναρκωτικών. Δεν έχουν συλληφθεί καθώς δεν εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Μετά την επίθεση κρύφτηκαν και δεν βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών τόσο στα δικά τους σπίτια όσο και σε εκείνα στενών συγγενών τους.

Σε βάρος τους, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για παραβάσει του νόμου περί όπλων, για φθορά ξένης περιουσίας και για απλές σωματικές βλάβες. Αξιωματικοί της αστυνομίας περιμένουν ότι θα παραδοθούν, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο που θα επιλέξουν.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι ίδιοι, το απόγευμα της Παρασκευής 19 Αυγούστου 2022, μπήκαν στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο τους το πρωί προκειμένου να εξερευνήσουν την περιοχή. Χωρίς να το καταλάβουν, όπως είπαν, προσπέρασαν αγροτικό αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρίσκονταν δυο Κρητικοί, ηλικίας 36 και 38 ετών. Οι τελευταίοι άρχισαν να τους καταδιώκουν. Όταν τους έφτασαν ξεκίνησαν να εμβολίζουν το αυτοκίνητό τους.

Το περιστατικό δεν σταμάτησε εκεί καθώς ο οδηγός του αγροτικού οχήματος φέρεται να απείλησε με μαχαίρι τους τουρίστες, όταν η οικογένεια ζήτησε τα στοιχεία του οδηγού μετά την ζημία που προκάλεσε στο ενοικιαζόμενο όχημα.

Στην συνέχεια, όπως κατήγγειλε η οικογένεια των Γερμανών, οι φερόμενοι ως δράστες τους επιτέθηκαν με τα χέρια προκαλώντας σωματικές βλάβες στον έναν εκ των γιών και φθορές στο όχημα τους. Η οικογένεια προέβη σε μήνυση στο ΑΤ Μυλοποτάμου, οι δυο φερόμενοι ως δράστες ταυτοποιήθηκαν, ωστόσο δεν συνελήφθησαν ούτε με το πέρας του αυτόφωρου το οποίο ίσχυε μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο ένας γιος της οικογένειας των Γερμανών τόνισε στην ΕΡΤ: «Ήταν σαν ταινία δράσης, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τρομακτικό ήταν το περιστατικό και την απειλή για την ζωή μου που ένιωσα όταν κινήθηκε προς το μέρος μου με μαχαίρι. Βλέποντας την αδερφή μου να κλαίει από ένστικτο θέλησα να την προστατεύσω, όμως δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μαχαίρι. Ήταν ένα πραγματικά σοκαριστικό».

Σε ερώτηση στον έτερο γιο, για το πώς αισθάνονται για την χώρα μας, την Κρήτη και αν θα την επισκεφθούν εκ νέου στο μέλλον, απάντησε ότι το περιστατικό του φανέρωσε ένα αίσθημα ανασφάλειας για το σύστημα. «Αν επισκεφθώ ξανά την Ελλάδα, θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι οι δυο δράστες να αντιμετωπίζουν την δικαιοσύνη και ειδικά ο ένας που μας επιτέθηκε, θέλω να φυλακιστεί».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, η Πρόξενος της Γερμανίας στην Κρήτη κα Γαναδάκη, εξέφρασε την απορία της γιατί ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από το ΑΤ Μυλοποτάμου αν και έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα από χθες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός έχει εύλογα εξοργίζει και τους επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι επισημαίνουν ότι είναι αδιανόητο μια εξαιρετικά μικρή ομάδα ανθρώπων να προκαλεί πλήγματα στον τουρισμό της Κρήτης αφού αυτή δεν η πρώτη φορά που ανεγκέφαλοι προκαλούν πρόβλημα με αναίτιες επιθέσεις σε βάρος επισκεπτών.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις