Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Μυλοπόταμος Ρεθύμνου: Ξεκίνησαν ενέργειες για σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Μυλοπόταμος Ρεθύμνου: Ξεκίνησαν ενέργειες για σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Ξεκίνησαν ενέργειες για ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Κλάδου, η οποία σηματοδοτεί, όπως αναφέρει, τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών στον Μυλοπόταμο.

Ο δήμαρχος διεκδικεί από το Υπουργείο Παιδείας την ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στον Μυλοπόταμο με έδρα το Πέραμα, δεδομένης της ευκαιρίας που τα συγκεκριμένα σχολεία παρέχουν σε ενήλικες οι οποίοι, για διάφορους λόγους, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση στο παρελθόν.

Ο δήμαρχος, με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Δημήτρη Μιχόπουλο και τον διευθυντή ΣΔΕ Ρεθύμνου, Ιωάννη Σπυριδάκη, πραγματοποίησαν συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση των προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων για το εγχείρημα αυτό. Ο κ. Κλάδος τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της απόκτησης απολυτηρίου Γυμνασίου το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή των πολιτών σε προγράμματα αγροτικής ενίσχυσης Νέοι Αγρότες (ΚΕΓΕ), επιδοτούμενων προγραμμάτων για ανέργους από τη ΔΥΠΑ, προκηρύξεις δημοσίου και αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων σε τεχνικά επαγγέλματα κ.τ.λ.

Η δέσμευση του Δήμου Μυλοποτάμου για υποστήριξη της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης αποτυπώνεται έντονα, όπως αναφέρει ο δήμαρχος κ. Κλάδος, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, καθώς αναδεικνύει την πίστη στην ισότιμη πρόσβαση στις εκπαιδευτικές ευκαιρίες για όλους.

Τόνισε μάλιστα τη σημαντική συνεισφορά που αναμένεται να προσδώσουν οι απόφοιτοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην ενίσχυση και στελέχωση των τμημάτων του Εσπερινού Λυκείου Μελιδονίου. Η Δημοτική Αρχή εξέφρασε την ευχή να αποτελέσει η πρωτοβουλία αυτή μια γέφυρα προς τη γνώση και την προσωπική ανάπτυξη για τους ενήλικες του Μυλοποτάμου, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην εκπαιδευτική τους πορεία.

Δικαίωμα Συμμετοχής και Διαδικασίες Προεγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Μυλοποτάμου έχουν τα άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, αρκεί να διαθέτουν απολυτήριο Δημοτικού ή Βεβαίωση φοίτησης Γυμνασίου. Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας θα είναι ανοιχτό σε όλους, ανεξάρτητα από υπηκοότητα ή καταγωγή, ενώ η προθεσμία προεγγραφών ξεκινάει από σήμερα Παρασκευή 8 έως 31 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων για τη συμπλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις