Site icon NewsIT

Μυτιλήνη: Ανείπωτη τραγωδία με 7 νεκρούς μετανάστες – Αναποδογύρισε η λέμβος και πνίγηκαν – Φόβοι για αύξηση των θυμάτων!

18.03.2014 | 10:12
ΦΩΤΟ από Λιμενικό Σώμα

ΦΩΤΟ από Λιμενικό Σώμα

- Επτά για την ώρα οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά - Φόβοι για τους δύο αγνοούμενους - Σοκαρισμένοι οι μετανάστες δεν μπορούν να πουν με σιγουριά πόσα άτομα ήταν πάνω στη λέμβο - Εντοπίστηκαν από φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία που έπλεε στην περιοχή - Οι έρευνες του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή του Κόρακα στη Μυτιλήνη συνεχίζονται με αμείωτη ένταση - Άφαντος ο διακινητής που παράτησε τα θύματά του και απομακρύνθηκε

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα όταν το φορτηγό πλοίο ”Ετζέμ” με τουρκική σημαία εντόπισε δύο λαθρομετανάστες μέσα στη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού, οι άτυχοι άντρες περισυνελέχθησαν και δήλωσαν ότι βρίσκονταν σε λέμβο με 15 άτομα ακόμα, η οποία υπό αδιευκρίνιστη αιτία πήρε νερά και ημιβυθίστηκε. Λίγο αργότερα είπαν ότι στη μοιραία λέμβο βρίσκονταν συνολικά 17 άτομα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός από το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή από τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα, μία μηχανότρατα και δύτες. Έως τώρα έχουν διασωθεί οκτώ άτομα, ενώ άνδρες του λιμενικού ανέσυραν τις σορούς επτά μεταναστών.

Όπως έγινε γνωστό τις πρώτες ώρες των ερευνών έγινε η περισυλλογή των 5 πρωτων σορών και λίγο πριν τις 08.00 το λιμενικό περισυνέλεξε ακόμα δύο σορούς στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης, 1,5 χιλιόμετρο βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κόρακα. Όπως έγινε γνωστό μεταξύ των νεκρών είναι και δύο παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άτυχοι μετανάστες ξεκίνησαν από τα τουρκικά παραλια μαζί με τον διακινητή που είχαν πληρώσει. Κάποια στιγμή εκείνος τους εγκατέλειψε και έμειναν μόνοι και αβοήθητοι στη λέμβο που ανατράπηκε.

Οι μετανάστες που έχουν διασωθεί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού για εξετάσεις αλλά και για ψυχολογική υποστήριξη. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν οι δύο αγνοούμενοι και εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Κρήτη: Η διαθήκη, το τελευταίο μήνυμα και ο σπαραγμός της χαροκαμένης μάνας – Άγνωστες πτυχές πίσω από το έγκλημα της Ιεράπετρας (Βίντεο)!

Τρίκαλα: Γύρισε πλευρό στο κρεβάτι και είδε τον άντρα της νεκρό!


Μαγνησία: Έκοψε τις φλέβες του μπροστά στον αδερφό του – Τον έβλεπε να πεθαίνει μέσα σε μια λίμνη αίματος!


Ηλεία: Τα κόλπα των τσιγγάνων στα φανάρια – Οι ενέδρες και οι… παραμυθένιοι τραυματισμοί!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version