Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Απευθείας σύνδεση με την Σμύρνη – Έφτασε στο λιμάνι το πρώτο καραβάκι από την Τουρκία

Μυτιλήνη: Απευθείας σύνδεση με την Σμύρνη – Έφτασε στο λιμάνι το πρώτο καραβάκι από την Τουρκία

Μπορεί οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία να βρίσκονται σε δύσκολο σημείο, όμως η κοινωνία των πολιτών, η αυτοδιοίκηση των δύο πλευρών και οι άνθρωποι του τουρισμού εργάζονται για τη φιλία και τη συνεργασία στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα έφτασε στη Μυτιλήνη το πρώτο καραβάκι που συνδέει απευθείας τη Σμύρνη με ελληνικό νησί. Πρόκειται για το καταμαράν ιδιοκτησίας της ναυτιλιακής εταιρείας του μητροπολιτικού δήμου της Σμύρνης που σήμερα έκανε το δοκιμαστικό του ταξίδι, από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα περάσει από επιθεώρηση και στις 17 Ιουνίου θα ξεκινήσει τα δρομολόγια σύνδεσης της Λέσβου με τη μεγαλούπολη των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στο πρώτο ταξίδι του καταμαράν και  ο πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρίας του μητροπολιτικού δήμου της Σμύρνης Οsman Hakan Ersen ο οποίος μίλησε για την καλή γειτονία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των γειτόνων και οι φορείς από τις δύο πλευρές εργάζονται για την ειρήνη στο Αιγαίο.

Όπως είπε ο τουριστικός πράκτορας που θα πρακτορεύει το πλοίο Φώτης Αλντάν «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη Σμύρνη για να επισκεφθούν τη Λέσβο, θα έρθει πολύς κόσμος. Ήδη υπάρχει πολύ ενδιαφέρον ιδιαίτερα για τις ημέρες που θα υπάρχουν πλούσιες εκδηλώσεις στο νησί.  Το δρομολόγιο θα ξεκινήσει 17 Ιουνίου, θα έρχεται κάθε Παρασκευή μόνο με Τούρκους τουρίστες και από τον Ιούλιο που θα ολοκληρωθούν διαδικασίες σύνδεσης του συστήματος εισιτηρίων θα μπορούν επισκέπτες και από τη Μυτιλήνη να επισκέπτονται την Σμύρνη».

«Πρόκειται για μία προσπάθεια πολλών ετών που γίνεται πραγματικότητα», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου Λέσβου Κώστας Παπαδόπουλος, «και θα συνδέσει τη Μυτιλήνη αλλά και το Πλωμάρι με τη Σμύρνη. Η πύλη Πλωμαρίου θα ανοίξει 24 Ιουνίου και το πλοίο θα προσεγγίζει και τα δύο λιμάνια».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις