Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Επίσκεψη προσφυγόπουλων σε μουσείο και σε δημοτικό σχολείο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου επισκέφθηκαν προσφυγόπουλα από Αγκόλα, Αφγανιστάν, Ερυθραία, Ιράκ, Συρία και Κονγκό…

που διαμένουν σε καταυλισμούς και άλλες δομές προσφύγων και μεταναστών στο νησί. Τη εκδρομή οργάνωσαν η Κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» μαζί με την Ángela María Arbeláez και την Maria Francisca Rocca Arbelaez που έχουν ιδρύσει και λειτουργούν το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα «ART Angels Relief Team» και διδάσκουν στα παιδιά μουσική.

Εκτός από το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας, επισκέφτηκαν το δημοτικό σχολείο του χωριού. Στο γυμναστήριο μαζεύτηκαν όλα τα παιδιά του σχολείου και παρακολούθησαν τα προσφυγόπουλα να παίζουν μουσική, τραγούδησαν μαζί τους , τους συνόδευσαν στα τραγούδια και στο χορό. Ας σημειωθεί ότι το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα «ART Angels Relief Team» πρόσφερε στο σχολείο του χωριού τρεις φλογέρες για να χρησιμοποιηθούν στο μάθημα μουσικής.

Ακολούθησε γεύμα με ντόπια κουζίνα, σε καφενείο του χωριού ενώ με το τέλος του γεύματος, τα παιδιά μάζεψαν τα πιάτα και καθάρισαν τα τραπέζια προκαλώντας σχόλια θαυμασμού του εστιάτορα για την άψογη συμπεριφορά τους. Με ανακοίνωση της η Κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» και η «ART Angels Relief Team» εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου Καίτη Στρατάκη, στον διευθυντή Κώστα Κομπίνο και τον σύλλογο διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής και στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε