Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Η πράξη ανθρωπιάς δύο υπαλλήλων του γηροκομείου συγκίνησε μια οικογένεια

χαρτονομίσματα αγγλικές λίρες

Εργάζονται σε γηροκομείο στη Μυτιλήνη και οι μισθοί τους δεν είναι υψηλοί. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει από το να δείχνουν με κάθε ευκαιρία την ανθρωπιά και την τιμιότητά τους…

«Όπως μέσα στην κυκλοφοριακή συμφόρηση υπάρχουν οι φωτεινοί σηματοδότες που μας κατευθύνουν και ρυθμίζουν την κυκλοφορία, έτσι και στην ανθρώπινη κοινωνία υπάρχουν ως φωτεινά παραδείγματα κάποια πρόσωπα που μας κατευθύνουν στην ανθρωπιά και μας υπενθυμίζουν ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα». Με αυτά τα θερμά λόγια ευχαριστεί δύο υπαλλήλους του Γηροκομείου Μυτιλήνης που τους επέστρεψαν το πορτοφόλι μια οικογένεια στη Μυτιλήνη.

Σε δηλώσεις που έκαναν στην ιστοδελίδα stonisi.gr, αναφέρουν: «Πρόσφατα κάποιο δικό μας πρόσωπο έχασε το πορτοφόλι του στο κέντρο της Μυτιλήνης, το οποίο μέσα περιείχε ικανό χρηματικό ποσό, τραπεζικές κάρτες, προσωπικά έγγραφα κ.α..

Μέσα στον πανικό μας και την απόγνωση λίγες ώρες μετά απευθυνθήκαμε στο Α.Τ. Μυτιλήνης για να δηλώσουμε την απώλεια. Εκεί μας δήλωσαν ότι μόλις λίγο νωρίτερα είχε παραδοθεί ένα πορτοφόλι, το οποίο το προσκόμισε κάποιος συμπολίτης μας, εργαζόμενος στο Γηροκομείο Μυτιλήνης.

Κατόπιν επικοινωνίας μας με εκείνον μάς διαβεβαίωσε ότι το πορτοφόλι δεν το βρήκε ο ίδιος, αλλά μια συνάδελφός του στο Γηροκομείο. Όταν τους προσεγγίσαμε για να τους ευχαριστήσουμε και να τους προσφέρουμε ένα αντίδωρο ένεκα του δώρου που μας έκαναν, οι ίδιοι αρνούνταν πεισματικά να το δεχτούν.

Ο μεν παραδούς μάς παρέπεμπε στη συνάδελφό του, η δε κυρία δεν δεχόταν επ ουδενί να λάβει κάποια ανταμοιβή. Καθώς πληροφορηθήκαμε μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που η ιδια πράττει αυτήν την κίνηση.

Στη σημερινή κοινωνία, όπου η πονηρία, η απατεωνιά, το ψέμα, πολλώ δε μάλλον οι δυσκολίες και η οικονομική στενότητα που μας μαστίζουν τέτοιες πράξεις πρέπει να ακούγονται και να επιβραβεύονται, ειδικά μάλιστα όταν συμβαίνουν από πρόσωπα της καθημερινής βιοπάλης, ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Υπάρχει ακόμη ανθρωπιά και πρέπει να φαίνεται ανάμεσα σε όλα τα μαύρα και δυσάρεστα που πληροφορούμαστε καθημερινά και μας καθιστούν μίζερη και λυπηρή την καθημερινότητα. Μπράβο σας κυρία Μυρσίνη Παραθυρά! Είστε ένα φωτεινό παράδειγμα!»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις