Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Κλειστά για μια εβδομάδα τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου

Μυτιλήνη: Κλειστά για μια εβδομάδα τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου
photo αρχείου intime

Κλειστά θα παραμείνουν για μια εβδομάδα τα Κέντρα Υγείας της Καλλονής και της Πολιχνίτου στη Μυτιλήνη με απόφαση της ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων.

Τα Κέντρα Υγείας θα μείνουν κλειστά γιατί η εργαζόμενη ως νοσηλεύτρια, κόρη της 76χρονης που πέθανε την Κυριακή, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Ακόμη σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου «για μία εβδομάδα το ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας τίθεται σε καραντίνα», τα Κέντρα Υγείας απολυμάνθηκαν ενώ ξεκίνησε ήδη η προβλεπόμενη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών της ασθενούς.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί άμεσα υπαίθριος σταθμός του ΕΚΑΒ και ιατρείο επειγόντων περιστατικών στο κτίριο τής «πρώην Εμπορικής» στο κέντρο της Καλλονής.

Στο μεταξύ σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Την ίδια ώρα συνεργεία του Δήμου προβαίνουν στις προγραμματισμένες απολυμάνσεις δημόσιων χώρων, ενώ προληπτικά απολυμάνθηκε από το πρωί και ο χώρος γύρω από το Κέντρο Υγείας Καλλονής.

Σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου, «η εξέλιξη αυτή σαφώς και δεν είναι η καλύτερη δυνατή, όμως δεν αλλάζει κάτι ως προς τον τρόπο που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε την πανδημία: Τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και κυρίως μένοντας στο σπίτι μας».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις