Σάββατο, 4 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Κρανοφόροι και ροπαλοφόροι έκαναν… ελέγχους σε Έλληνες και μετανάστες!

Μυτιλήνη: Κρανοφόροι και ροπαλοφόροι έκαναν… ελέγχους σε Έλληνες και μετανάστες!

Ομάδα περίπου 20 νεαρών, που είχαν φροντίσει να φορούν κράνη για να είναι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας ρόπαλα στα χέρια προκάλεσαν τρόμο χθες (04.02.2020) στη Μυτιλήνη.

Με το παρουσιαστικό και τις κινήσεις τους να παραπέμπει… αλλού, οι κρανοφόροι και ροπαλοφόροι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και την αστυνομία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα εμφανίστηκαν στους δρόμους της πόλης και άρχισαν να κάνουν ελέγχους (!) σε Έλληνες και ξένους που έβρισκαν μπροστά τους!

Η δράση τους συνεχίστηκε και όταν επιτέθηκαν και σε θαμώνες μαγαζιού, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν φοιτητές και εργαζόμενοι και εθελοντές σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης. Σε όλες τις περιπτώσεις επενέβη η Αστυνομία.

Είχε προηγηθεί πορεία αντιφασιστικών, φοιτητικών κυρίως, οργανώσεων από την παραλία της Επάνω Σκάλας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ όπου η Αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να συνεχίσουν.

Η ίδια ομάδα νεαρών, πάντα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με ρόπαλα, βρέθηκαν στη Μόρια χθες αργά το απόγευμα και το βράδυ και έκαναν ελέγχους σε σπίτια και μαγαζιά εάν σε αυτά μένουν ξένοι, αιτούντες άσυλο ή μέλη, εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ.

Έσπασαν δε το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν και δυο αιτούντες άσυλο. Και σε αυτήν την περίπτωση, επενέβη η Αστυνομία μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών.

Επίσης η Πυροσβεστική επενέβη σε περίπτωση ανάφλεξης υλικών σε ερειπωμένο σπίτι που προήλθε από ρίψη βεγγαλικού! Φωτιά κατέκαψε κι άλλη εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Μόρια, τη Δευτέρα το βράδυ.

Εξαιτίας τις έντασης που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου της Μόριας ανακοίνωσε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιοί ως τάγματα εφόδου

Στελέχη της περιφερειακής αρχής -τα οποία κατονόμασε- και «τη ρητορική μίσους που εκπέμπουν» υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς των όσων συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Καραβασίλης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ζήτησε από τον περιφερειάρχη να δηλώσει δημόσια αν συμμερίζεται τις απόψεις συνεργατών του ενώ κάλεσε «σε συνεργασία για να δημιουργηθεί ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο λογικής στο νησί για να αποφευχθούν κι άλλες επικίνδυνες καταστάσεις απ’ ό,τι ζούμε ως τα τώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Καραβασίλη «ως τάγματα εφόδου ομάδες ακροδεξιών κινούνται ανεξέλεγκτα στην πόλη, με την ανοχή της κυβέρνησης. Είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής όλα αυτά να σταματήσουν αμέσως». Και υπογράμμισε πως «επιλογή του κ. Μητσοτάκη είναι να μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές».

Τέλος ο κ. Καραβασίλης υποστήριξε πως μόνη λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί είναι «η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά μεγάλου αριθμού εγκλωβισμένων στα νησιά στο εσωτερικό της Ελλάδας». Τάχθηκε δε εναντίον της δημιουργίας νέας κλειστής δομής στη Λέσβο σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις