Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Μνημόσυνο για τους 7 νεκρούς πρόσφυγες του ναυαγίου – Οι συγκινητικές εικόνες στο σημείο

Μυτιλήνη: Μνημόσυνο για τους 7 νεκρούς πρόσφυγες του ναυαγίου – Οι συγκινητικές εικόνες στο σημείο

Η Μυτιλήνη βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο για ένα πολύνεκρο ναυάγιο, με τις σκληρές εικόνες σε παραλία να συγκλονίζουν…

Ένα μνημόσυνο για τους πνιγμένους πρόσφυγες που ξέβρασε η θάλασσα στην περιοχή Καλαμάρη, στην «αυλή» της Μυτιλήνης πραγματοποίησε το μεσημέρι, η αφρικανική κοινότητα αιτούντων άσυλο, αλλά και εκπρόσωποι Σομαλών που ζουν τρία χιλιόμετρα μακριά στο προσωρινό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του Καρά Τεπέ, της Καθολικής Εκκλησίας, και αλληλέγγυοι.

Θυμίζουμε ότι μέσα στην εβδομάδα από την περασμένη Τρίτη έως και την Πέμπτη, κάτοικοι του Συνοικισμού είδαν από το μπαλκόνι τους στο ίδιο σημείο όπου έγινε σήμερα το συμβολικό μνημόσυνο επτά άψυχα σώματα στην ακτή, και όπως στη συνέχεια έγινε γνωστό, επρόκειτο για έξι άτομα αφρικανικής καταγωγής, άντρες και γυναίκες και ένα αφγανικής καταγωγής.

«Ήταν πρόσφυγες, άνθρωποι που αναζητούσαν ειρήνη και ένα ασφαλές μέρος. Είναι μυστήριο πώς έχασαν τη ζωή τους. Εκείνες τις ημέρες είχε καλό καιρό, δεν βρέθηκαν ούτε σωσίβια, ούτε βάρκα, ούτε κινητό τηλέφωνο» λέει ο Ρούντι, μουσικός από το Κονγκό.

Την ίδια ώρα Σομαλοί έκαναν παράπονα ότι δεν τους έχουν αφήσει να δουν τα πτώματα. «Είναι συγγενείς των Σομαλών εδώ και δεν τους αφήνουν να δουν τους νεκρούς για να τους αναγνωρίσουν και να τους θάψουν. Σας παρακαλούμε αφήστε τους» είναι το μήνυμα του Σομαλού Shafi Mohamed Digyare. Δείτε τις εικόνες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα stonisi.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις