Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Νέα επεισόδια στο hot spot της Μόριας – Σενεγαλέζοι εναντίον Αλγερινών και σύγκρουση με τα ΜΑΤ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σενεγαλέζοι μετανάστες για μικροδιαφορές αποτέλεσμα του πολύμηνου εγκλεισμού τους, συγκρούστηκαν με ομάδες Αλγερινών μεταναστών. Η σύγκρουση έληξε με επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ…

 

Στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Μόριας την ερχόμενη Δευτέρα (19 Σεπτεμβρίου) θα πάρει μέρος η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, διαμαρτυρόμενη «για τα προβλήματα που προέκυψαν και συνεχώς χειροτερεύουν απ’ το μεταναστευτικό» και με αίτημα «την άμεση αποσυμφόρηση των hotspots, τόσο με επιμερισμό στη χερσαία Ελλάδα και στις άλλες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και με επαναπροωθήσεις στις χώρες πρώτης εισόδου ή προέλευσης». Με ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου ζητά «τη σταδιακή αποπροσφυγοποίηση του νησιού, με κλείσιμο των λειτουργούντων χοτ σποτ, αφού εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα, τουρισμός και χοτ σποτ δεν είναι έννοιες και δραστηριότητες συμβατές ούτε λειτουργικές».

Επίσης, οι ξενοδόχοι της Λέσβου ζητάνε «αποζημίωση φυσικών προσώπων (π.χ. εργαζομένων, ξενοδοχοϋπαλλήλων κ.ά., που έχασαν τη δουλειά και το εισόδημά τους) και Νομικών Προσώπων (π.χ. ξενοδοχειακών και άλλων επιχειρήσεων) που αποδεδειγμένα επλήγησαν οικονομικά κι όχι μόνο, επαπειλούμενες (οι επιχειρήσεις) με συρρίκνωση των εργασιών, λουκέτο ή και αφελληνισμό τους και υπονομεύοντας τις επόμενες τουριστικές περιόδους».

Σημειώνεται ότι το Τοπικό Συμβούλιο Μόριας αποφάσισε, επίσης για τη Δευτέρα, να πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη στο Δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο της Μόριας, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης και παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον δήμο Λέσβου.

Εν τω μεταξύ για ένα ακόμα βράδυ το χοτ σποτ της Μόριας έγινε, χθες Πέμπτη το βράδυ, πεδίο μάχης ανάμεσα σε εθνικές ομάδες μεταναστών. Χθες Σενεγαλέζοι μετανάστες για μικροδιαφορές αποτέλεσμα του πολύμηνου εγκλεισμού τους, συγκρούστηκαν με ομάδες Αλγερινών μεταναστών. Η σύγκρουση έληξε με επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε