Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Οργή και δάκρυα στη δίκη καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών

Μυτιλήνη: Οργή και δάκρυα στη δίκη καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών

Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μυτιλήνη. Ο καθηγητής κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων κοριτσιών, μέσα και έξω από το σχολείο που δίδασκε…

Η Μυτιλήνη στο επίκεντρο για τη δίκη του εκπαιδευτικού σε δεύτερο βαθμό. Πρωτόδικα ο καθηγητής είχε καταδικαστεί. Οι μαθήτριες που έκαναν καταγγελίες, υποστηρίζουν ότι η σεξουαλική παρενόχληση τις έκανε να υποφέρουν. Δεν είχαν μιλήσει από την πρώτη στιγμή στους γονείς τους. Το έκαναν πριν από λίγα χρόνια και η μία εξομολόγηση άρχισε να διαδέχεται την άλλη. Ο καθηγητής Γυμνασίου από την πλευρά του, υποστηρίζει πως είναι αθώος, θύμα μιας καλά οργανωμένης σκευωρίας όπως λέει.

Λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης 24 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα εκδίκασης του Εφετείου στη Μυτιλήνη που αφορά στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητριών από καθηγητή τους, την περίοδο 2016 έως 2018.

Συνολικά το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου έχει ενώπιόν του 36 μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, εκ των οποίων την πρώτη μέρα κατέθεσαν οκτώ γυναίκες, μάρτυρες κατηγορίας που την περίοδο εκείνη ήταν μαθήτριες.

Σχεδόν όλες ξέσπασαν σε κλάματα κατά την κατάθεσή τους, κάτι που σχολίασε έντονα η εισαγγελέας έδρας, θέτοντας σκληρές ερωτήσεις και προβληματισμούς που προκάλεσαν αίσθηση. Από τους 36 μάρτυρες που έχουν δηλωθεί παρουσιάστηκαν οι 22, με τη διαδικασία να ξεκινά στις 10:00 αντί για τις 09:00 λόγω καθυστέρησης της πτήσης του συνηγόρου του κατηγορουμένου από τη Θεσσαλονίκη.

Ο εκπαιδευτικός άσκησε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που προέβλεπε ποινή 28 μηνών φυλάκισης, ενώ έφεση άσκησε και η Εισαγγελέας Εφετών ζητώντας την καταδίκη του και για υπόλοιπες εννιά ακόμα περιπτώσεις που είχε απαλλαγεί καθώς και να μην ισχύσει κανένα ελαφρυντικό στην ποινή του. Ο συνήγορος υπεράσπισής του αρχικά κατέθεσε ένσταση στην έφεση της Εισαγγελέως Εφετών, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή.

Οι 8 γυναίκες, μάρτυρες κατηγορίας που κατέθεσαν την Τρίτη ήταν μαθήτριες Α ή και Β Γυμνασίου. Όπως είπαν, ο καθηγητής έπιανε το χέρι τους για να τους δείξει κάτι με το ποντίκι του υπολογιστή πέφτοντας πάνω τους, μέσα στο μάθημα. Υποστήριξαν ότι σήκωσε μία τουλάχιστον φορά κάθεμιά τους εν ώρα μαθήματος και επιχειρώντας να τους δείξει πώς να προφυλάσσονται από το να υποκλέψουν φωτογραφία τους στο διαδίκτυο, προχωρούσε σε άσεμνες χειρονομίες, με χάιδεμα στο στήθος τους και πίσω στην πλάτη έως τα οπίσθια.

Κατά τη διάρκεια «θεματικής εβδομάδας» του σχολείου, εθεάθη, σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα να χαϊδεύει το γεννητικό του όργανο κάτω από το παντελόνι του.

Μητέρες, πατέρες και κάποια αδέρφια τους πέραν των λοιπών μαρτύρων κατηγορίας βρίσκονταν στο πλευρό τους προμηθεύοντάς τους νερό ή χαρτομάντηλα όταν κατέθεταν, ενώ από την πλευρά του κατηγορουμένου, όπως σε κάθε δικάσιμο, στο πλευρό του ήταν η σύζυγός του, ο αδερφός του και η σύζυγος του αδερφού του.

Σύμφωνα με την ιστοδελίδα stonisi.gr, εντύπωση προκάλεσαν οι συνεχείς ερωτήσεις της Εισαγγελέως στα φερόμενα ως θύματα γιατί δεν κατήγγειλαν αμέσως τα περιστατικά παρενόχλησης στους γονείς τους, αλλά κάποιους μήνες αργότερα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις