Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Πάνω από 1.100 πρόσφυγες αναχώρησαν το τελευταίο 20μερο

Μυτιλήνη: Πάνω από 1.100 πρόσφυγες αναχώρησαν το τελευταίο 20μερο

Περισσότεροι από 1.100 πρόσφυγες αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη τις τελευταίες 20 μέρες, στα πλαίσια της επιχειρούμενης προσπάθειας αποσυμφόρησης του νησιού.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 23 Μαρτίου μέχρι και χθες Δευτέρα, 13 Απριλίου, αναχώρησαν από τη Λέσβο πάνω από 1.100 άτομα στα οποία είχε εγκριθεί το αίτημα ασύλου που είχαν υποβάλει. Στο σύνολο τους για να τους επιτραπεί η έξοδος από το νησί ελέγχθηκαν ιατρικά για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Να σημειωθεί πως η αναχώρηση αυτού του προσφυγικού πληθυσμού έχει μειώσει σημαντικά τον αριθμό αυτών που διαμένουν σε δομές στη Λέσβο. Στην προσωρινή δομή του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ, σύμφωνα με στοιχεία της 12ης Απριλίου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, διαμένουν 5.938 άτομα, για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις αρχές του 2020 ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο ΚΥΤ της Μόριας ξεπερνούσε τις 20.000 άτομα. Επίσης, στη δημοτική δομή στον Καρά Τεπέ, του οποίου έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο στα τέλη Απριλίου, ο αριθμός των φιλοξενουμένων έφτασε στους μόλις 885.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις