Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Σπαρακτικό αντίο στην 17χρονη Μαρία που πέθανε από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού

Μυτιλήνη: Σπαρακτικό αντίο στην 17χρονη Μαρία που πέθανε από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού

Δάκρυα και αβάσταχτος πόνος στην κηδεία της 17χρονης Μαρίας στη Μυτιλήνη. Ράγισαν καρδιές οι συμμαθητές της μαθήτριας που έφυγαν πρόωρα…

Η Μυτιλήνη αποχαιρέτησε ένα παιδί που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει. Ένα κορίτσι που πάλευε εδώ και χρόνια για να ζήσει. Μια μαθήτρια που έδινε σκληρό αγώνα για να τα καταφέρει στα χέρια των γιατρών. Μια βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού όμως, έμελλε να αποδειχθεί το πιο δύσκολο εμπόδιο. Η ανήλικη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και ο οργανισμός της «λύγισε». Στην κηδεία της, οι φίλοι, οι συμμαθητές και οι στενοί συγγενείς της, εμφανίστηκαν με λευκά ρούχα, όπως είχε ζητήσει η μητέρα της. Λόγια παρηγοριάς για την ίδια, είναι αδύνατον να ειπωθούν αυτές τις τόσο δύσκολες ώρες.

Σε βουβό κλίμα και με αβάσταχτο πένθος για την οικογένειά της, τους συγγενείς, τους μαθητές και τις συμμαθήτριές της έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Απριλίου η κηδεία της 17χρονης Μαρίας που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το πρωί της Τρίτης 9 Απριλίου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, έπειτα από πολλές προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν.

Η κηδεία έγινε στον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Βαρειά Μυτιλήνης και οι συμμαθητές της Μαρίας, φόρεσαν άσπρα, όπως ζήτησε η μητέρα της αναγγέλλοντας την κηδεία. Η εκκλησία γέμισε ασφυκτικά εσωτερικά με κόσμο που παρέστη και εξωτερικά από στεφάνια στη μνήμη της.

Η 17χρονη Μαρία βρέθηκε ξαφνικά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, έπειτα από διακομιδή του ΕΚΑΒ, όταν έχασε τις αισθήσεις της κοντά στο γήπεδο της Μυτιλήνης της περασμένης Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, η Μαρία ήταν ένα ταλαιπωρημένο κορίτσι που πάλευε καθημερινά για κάτι που θεωρούμε πολλοί αυτονόητο, απλά να ζήσει. Είχε περάσει λευχαιμία και έπαιρνε φάρμακα, έπειτα από σημαντική εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε όταν βρέθηκε δότης μυελού των οστών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις