Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Στη φυλακή δύο ανήλικοι για τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό στη Μόρια (video)

Μυτιλήνη: Στη φυλακή δύο ανήλικοι για τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό στη Μόρια (video)

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών στον καθένα επέβαλε, αργά χθες, Τρίτη 9 Μαρτίου, το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων της Μυτιλήνης στους δύο ανήλικους από το Αφγανιστάν, κατηγορούμενους για τις φωτιές στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η δίκη των δύο ανηλίκων ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου το πρωί, διεκόπη και ολοκληρώθηκε χθες. Εκτός των δύο ανηλίκων, τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και άλλοι τέσσερις ομοεθνείς τους, όμως οι υποθέσεις έχουν διαχωριστεί.

Οι δύο καταδικασθέντες οδηγούνται στις φυλακές της Αυλώνας, ενώ από τους συνηγόρους υπεράσπισής τους κατατέθηκε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, Αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ, αλλά και ειδικό κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής που έφτασαν στο νησί σχεδόν την ίδια ημέρα του εμπρησμού του ΚΥΤ, πραγματοποίησαν σαρωτικές έρευνες καταγράφοντας με ειδικά μηχανήματα ακόμα και τις κινήσεις συγκεκριμένων ατόμων, μέσω του στίγματος που έδινε την επίμαχη ημέρα το κινητό τους τηλέφωνο.

Όταν πια συγκεντρώθηκαν ικανά στοιχεία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν σε συλλήψεις, σχηματίζοντας παράλληλα δικογραφία σε βάρος των νεαρών Αφγανών. Ωστόσο, η έρευνα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς υπήρχαν πολύ σοβαρές ενδείξεις για υποκίνηση του εμπρησμού, ακόμα και από μέλη ΜΚΟ που δεν είχαν καν παρουσία στο νησί, όπως διαπιστώθηκε από τους Αστυνομικούς έπειτα από διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησαν σε 4 κλειστές ομάδες στο Facebook, όπου ανακάλυψαν μηνύματα για την καταστροφή του ΚΥΤ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις