Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Βρυούλων στη μικρασιατική Μενεμένη!

Μυτιλήνη: Τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Βρυούλων στη μικρασιατική Μενεμένη!

Η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Βρυούλων (Βουρλών στη Μικρασιατική Ερυθραία) Παντελεήμονος πραγματοποιήθηκε στον ανακαινισμένο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη μικρασιατική Μενεμένη. Προηγήθηκε θεία λειτουργία, παρουσία του πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, χοροστατούντος του νέου μητροπολίτου Βρυούλων. Η ενθρόνιση του κ. Παντελεήμονος έγινε με εντολή του οικουμενικού πατριάρχη ο οποίος απουσίασε για λόγους υγείας που, όπως είναι γνωστό, έχουν αντιμετωπισθεί.

Ο νέος μητροπολίτης Βρυούλων επισκέφθηκε τα Βουρλά, έδρα της Μητρόπολής του, και έγινε δεκτός στο δημαρχείο της πόλης από την εκπρόσωπο της δημάρχου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε ιστορικούς τόπους της Μητρόπολής του. Ας σημειωθεί ότι κανονικά πραγματοποιήθηκε η περιοδεία του πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου στη Μικρά Ασία. Χοροστάτησε στη θεία λειτουργία στον τάφο του Αγίου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, στην παλαιοχριστιανική βασιλική στην Έφεσο, στον εσπερινό στο ναό του Αγίου Δημητρίου στον Κιρκιντζέ και παρέστη στη θεία λειτουργία στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μενεμένη.

Κατά την παρουσία του στη Σμύρνη, επισκέφθηκε το ιστορικό κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη όπου τον υποδέχθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Πέτρος Μαυροειδής, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια, και μέλη της ελληνικής κοινότητας της πόλης. Ενώπιον των δημάρχων Κόνακ, Τσεσμέ, Σεφεριχισάρ και δεκάδων κορυφαίων επιμελητηριακών παραγόντων των παραλίων κ. Παπούλια αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του δεύτερου τη τάξει ηγέτη της παγκόσμιας Ορθοδοξίας μετά τον οικουμενικό πατριάρχη και στο πλούσιο ιεραποστολικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο του.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, κορυφαίοι ορθόδοξοι ιεράρχες, εκπρόσωποι άλλων θρησκειών και δογμάτων και εκπρόσωποι μικρασιατικών συλλόγων από την Ελλάδα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις