Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Υποψήφιος δήμαρχος ξανά ο Σπύρος Γαληνός – “Δεν έχουμε το δικαίωμα να τα παρατήσουμε”!

Μυτιλήνη: Υποψήφιος δήμαρχος ξανά ο Σπύρος Γαληνός – “Δεν έχουμε το δικαίωμα να τα παρατήσουμε”!

Την εκ νέου υποψηφιότητα του στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, «βάζοντας στο περιθώριο αυτούς που χαϊδεύουν ιδέες ρατσιστικές και φλερτάρουν με το φασισμό», ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, στην κοπή της βασιλόπιτας του δήμου, κάνοντας απολογισμό του έργου του, τον χρόνο που πέρασε…

«Είμαστε εδώ και δεν έχουμε το δικαίωμα να τα παρατήσουμε, είμαστε εδώ για να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις -όχι απλά για να δικαιώσουμε το έργο το οποίο έχουμε κάνει και έχουμε δρομολογήσει- αλλά γιατί έχουμε υποχρέωση σε όλους εσάς και έχουμε υποχρέωση απέναντι στις οικογένειές μας. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε ένα νησί καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε. ‘Έχουμε υποχρέωση, αυτούς που στα δύσκολα κρύβονταν, αυτούς που περίμεναν χαιρέκακα να παρουσιαστούν όταν τα πράγματα είχαν βελτιωθεί να συκοφαντήσουν εμάς που δουλεύαμε και αντιμετωπίζαμε τις κρίσεις τη μια μετά την άλλη, οφείλουμε να τους κρατήσουμε στο περιθώριο» τόνισε ο κ. Γαληνός.

«Η Λέσβος είναι ένα νησί με πλούσια δημοκρατική ιστορία και με ανθρώπους που χαίρουν της εκτίμησης σε όλο τον κόσμο. Όλοι οι πολίτες της Λέσβου το έχουν πετύχει αυτό. Βλέπετε ότι έρχονται Έλληνες πολιτικοί και άνθρωποι με θέσεις ευθύνης από όλο τον κόσμο και αναφέρονται στους νησιώτες. Διότι οι νησιώτες ήταν μπροστά στη κρίση και κράτησαν όρθια την Ελλάδα και είναι αυτοί που θα την κρατήσουν και πάλι όρθια» υπογράμμισε.

Σηματοδοτώντας πολιτικά την αυτοδιοικητική του κίνηση, ο σημερινός δήμαρχος Λέσβου, έχοντας δίπλα του στελέχη της κίνησης από διάφορους πολιτικούς χώρους, υποστήριξε πως «η αντίστροφη μέτρηση που οδηγεί στην ανάπτυξη ξεκινά από εδώ, χάρη στη προσπάθεια που καταβάλλουμε εμείς και εσείς. Κανένας δε μπορεί να φέρει την ανάπτυξη μόνος του, όμως όλοι μαζί πρέπει να σταματήσουμε να στρεφόμαστε ο ένας απέναντι στον άλλον και να κρατήσουμε μόνο αυτά που μας ενώνουν. Γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά και αυτά που έχουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα».

Ο κ. Γαληνός, δηλώνοντας υπερήφανος για το έργο που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε στο θέμα της κατασκευής του κολυμβητηρίου στη Μυτιλήνη καταγγέλλοντας όσους πολέμησαν τη δημιουργία του. Σημείωσε ταυτόχρονα ότι «το κολυμβητήριο θα γίνει» και τόνισε τη συμβολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Πάλλη, στη δρομολόγηση της κατασκευής του. Προανήγγειλε, επίσης, τη δρομολόγηση δυο νέων μεγάλων έργων: τον βιολογικό καθαρισμό της νότιας πόλης και τη νότια παράκαμψη.

«Τελειώνουμε το έργο που έχουμε αναλάβει μέχρι τις 31 Αυγούστου και από 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει το έργο που προετοιμάζουμε από τώρα» κατέληξε ο κ. Γαληνός.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις