Κυριακή, 21 Απρ.
14oC Αθήνα

Νάξος: Αριστούργημα με θέα το Αιγαίο – Πλήρωσαν αδρά και δικαιώθηκαν [pics]

ΦΩΤΟ από cyclades24.gr
ΦΩΤΟ από cyclades24.gr

Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να επενδύσουν και το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσιάζει. Το σπίτι των 280 τετραγωνικών μαγεύει με τους χώρους και τη θέα του…

Σε ένα βραχώδες κεκλιμένο οικόπεδο 9.000 τ.μ, στην δυτική Νάξο, που έχει στην δυτική του πλευρά θέα προς την παραλία Πλάκα, ο αρχιτέκτων Ζήσης Κοτιώνης και η ομάδα του σχεδίασαν μια εξοχική κατοικία 280 τ.μ. για μια πενταμελή οικογένεια Γάλλων και τους καλεσμένους τους. Οι λειτουργίες της κατοικίας οργανώνονται σε δύο κτιριακούς επιμήκεις επάλληλους όγκους, παράλληλους με την κλίση, που περιέχουν ανάμεσα τους σε ζώνες την αυλή και την πισίνα, αφήνοντας μπροστά από τον κατώτερο και πιο ιδιωτικό όγκο των υπνοδωματίων ένα ανοιχτό μπαλκόνι προς τη θέα. Η απλή αυτή διάταξη διασχίζεται από μία κάθετη σκάλα που συνδέει όλα αυτά τα μέρη του σπιτιού μεταξύ τους λειτουργώντας έτσι ως κατακόρυφη είσοδος και διασφαλίζοντας την επικοινωνία στην εξέλιξη της οικίας από άνω προς τα κάτω. 

Οι εσωτερικοί χώροι είναι όλοι ανοικτοί στο φως και τον αέρα για τη μέγιστη ψύξη του κτιρίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όλο το συγκρότημα εγκιβωτίζεται μέσα σε ένα περιμετρικό τείχος, που περιορίζει και προστατεύει την κατοικία, αφήνοντας όλο το υπόλοιπο οικόπεδο να είναι μέρος του παρθένου τοπίου. Παράλληλα με την κλίση οι κτιριακοί όγκοι είναι αυτοί που δημιουργούν μαζί και την μάντρα, ενώ κάθετα σε αυτήν δύο παράλληλοι μαντρότοιχοι επικλινείς εγκιβωτίζουν το σύνολο του συγκροτήματος.

Πηγή: cyclades24.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε