Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ναυάγιο με 100 μετανάστες στα Κύθηρα – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Ναυάγιο με 100 μετανάστες στα Κύθηρα – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Νέο ναυάγιο ανοικτά των Κυθήρων σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης με το Λιμενικό να έχει οργανώσει μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

Στο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο διαλύθηκε στα βράχια έξω από το λιμάνι του Διακοφτίου, ένα ναυτικό μίλι ανατολικά από την γέφυρα των Μακρυκυθήρων, επέβαιναν 95  μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται στη θάλασσα ή κρεμασμένοι στα βράχια. Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί επτά άτομα.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού έχει ως εξής:  Ενημερώθηκε, την 20:47 μέσω του 112 το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για κινδυνεύον σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, χωρίς ωστόσο να δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του σκάφους. Εν συνεχεία, προσδιορίστηκε ότι το κινδυνεύον σκάφος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον λιμένα Διακοφτίου ν. Κυθήρων. Ἀμεσα και περί ώρα 21:04 έσπευσε στο σημείο περιπολικό όχημα με στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Την 21:08 το Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.) προσέκρουσε σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή και παραμένει ημιβυθισμένο.

Στην περιοχή έσπευσαν παραπλέοντα πλοία, ένα (01) Ε/Π Π.Ν., στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της Π.Υ., καθώς και εθελοντές διασώστες, ενώ σπεύδουν ένα (01) Π.Α.Θ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) και ομάδα Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως ΒΑ 7-8 BF με ριπές άνεμου 9-10 BF. Κατά δήλωση των επιβαινόντων στο σκάφος επέβαιναν περίπου ενενήντα πέντε (95) άτομα. Μέχρις στιγμής έχουν διασωθεί επτά (07) άτομα.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των Αρχών καθώς οι ριπές ανέμων φτάνουν σε ορισμένα στοιχεία ακόμη και τα 9 με 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το kythera.news υπάρχουν τρεις νεκροί στη θάλασσα ενώ τουλάχιστον 15 άτομα φέρεται να είναι εγκλωβισμένα στη βραχώδη ακτή. Το GRTimes αναφέρει πως έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον πέντε νεκροί και εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

To patrisnews αναφέρει πως το πλοίο της γραμμής Γύθειο – Κίσσαμος έκανε αναστροφή προς Κύθηρα για να αναζητήσει το σκάφος ενώ ακόμη ένα πλοίο έσπευσε στην περιοχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις