Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ναυάγιο στη Μύκονο: Βίντεο από τη διάσωση των 108 μεταναστών – Έρευνες του Λιμενικού για 4 αγνοούμενους

Ναυάγιο στη Μύκονο: Βίντεο από τη διάσωση των 108 μεταναστών – Έρευνες του Λιμενικού για 4 αγνοούμενους

Βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για το ναυάγιο στη Μύκονο, του ιστιοφόρου σκάφους με περισσότερους από 100 μετανάστες, προερχόμενους από Τουρκία. Ανάμεσα στους διασωθέντες φαίνονται και πολλά παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι το ιστιοφόρο έπλεε ακυβέρνητο 1,8 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Δήλου, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6-7 μποφόρ. Από τους 108 διασωθέντες οι 24 είναι γυναίκες, τα 21 είναι παιδιά και οι 63 άνδρες.

Δείτε βίντεο του Λιμενικού από τη θαλάσσια περιοχή της Μυκόνου:

Στο παρακάτω βίντεο του Λιμενικού φαίνονται και παιδιά που επέβαιναν στο ιστιοφόρο που ναυάγησε:

Τουλάχιστον 108 μετανάστες (21 παιδιά, 24 γυναίκες και 63 άνδρες) που επέβαιναν στο ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος, διασώθηκαν. Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις των διασωθέντων φέρονται να αγνοούνται ακόμα τέσσερα άτομα.

Στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού παραπλέοντα πλοία και ρυμουλκό σκάφος από τη Μύκονο.

Αρχικά το ρυμουλκό σκάφος προσέδεσε το ιστιοφόρο, ενώ στη συνέχεια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του γεγονότος πως στο ιστιοφόρο σημειωνόταν εισροή υδάτων αποφασίστηκε να οδηγηθεί στη νησίδα Αγίου Γεωργίου, δυτικά του λιμανιού της Μυκόνου.

Τελικά, οι 108 μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο νησί, ενώ συνεχίζονται και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα, όσο και με ιδιωτικά σκάφη για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων αγνοουμένων.

Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα κανείς από το σύνολο των διασωθέντων δεν έφερε σωσίβιο, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος κανέναν σωστικό εξοπλισμό.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορό μέσο για την διάσωση των μεταναστών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις