Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ναυπακτία: Πέθανε στην Αυστραλία η Ασπασία Δεδότση – Τι δείχνουν οι έρευνες για τον θάνατό της [pic]

Ναυπακτία: Πέθανε στην Αυστραλία η Ασπασία Δεδότση – Τι δείχνουν οι έρευνες για τον θάνατό της [pic]

Η Ασπασία Δεδότση ρέθηκε νεκρή από την κόρη και το γαμπρό της. Συγκίνηση στη Ναυπακτία, απ΄ όπου καταγόταν…

Ιατροδικαστής εξετάζει τις συνθήκες θανάτου της Ναυπάκτιας Ασπασίας Δεδότση, που πέθανε στο σπίτι της στο βόρειο τμήμα της Μελβούρνης. Η Ασπασία Δεδότση ( ή Σόνια Σοφιανόπουλος) βρέθηκε νεκρή από την κόρη και το γαμπρό της στο συγκρότημα Greensborough στις 22 Ιουλίου του περασμένου έτους. Ήταν μπρούμυτα στο διάδρομο μεταξύ της κρεβατοκάμαρας και του μπάνιου της. Οι προσπάθειες να την επαναφέρουν στη ζωή απέβησαν άκαρπες.

Συνεργάτης του ιατροδικαστή δήλωσε ότι «βρήκαν τη θερμότητα μέσα στο χώρο να είναι αρκετά έντονη και ήταν δύσκολο να αναπνεύσει.» Μεταθανάτια έρευνα βρήκε ότι πέθανε από την τοξικότητα του μονοξειδίου του άνθρακα. Η άτυχη γυναίκα είχε υψηλά επίπεδα καρβοξυαιμοσφαιρίνης, αφού όταν το μονοξείδιο του άνθρακα αναμειγνύεται με ερυθρά αιμοσφαίρια τα επίπεδα κορεσμού ανεβαίνουν. Στη δική της περίπτωση ήταν 64%. Για παράδειγμα, οι καπνιστές συνήθως έχουν επίπεδα κορεσμού δύο τοις εκατό.

Ο ιατροδικαστής θα εξετάσει πόσο συχνά δοκιμάστηκαν οι θερμαντήρες ενώ, η κρατική κυβέρνηση συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες και τους κατοίκους να δοκιμάζουν συσκευές αερίου κάθε δύο χρόνια. Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, το οποίο ήταν επιφορτισμένο με την εποπτεία του συγκροτήματος δημόσιων κατοικιών, ρωτήθηκε αν είχαν διεξαχθεί επαρκείς έλεγχοι.

Εκπρόσωπος εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: «Αυτό που συνέβη με τη Σόνια Σοφιανόπουλος είναι μια τραγωδία και οι σκέψεις και τα συλλυπητήριά μας είναι με την οικογένειά της. Όταν το Τμήμα έλαβε γνώση των ανησυχιών σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου της κας Σοφιανόπουλος, όλες οι συσκευές θέρμανσης στη θέση αυτή αποσυνδέθηκαν αμέσως.”

Πηγή: npress.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις