Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ναύπλιο: Απεγκλώβισαν… νερόφιδα από δεξαμενή! [pics]

Ναύπλιο: Απεγκλώβισαν… νερόφιδα από δεξαμενή! [pics]

Μια διαφορετική επιχείρηση διάσωσης στο Ναύπλιο. Δείτε φωτογραφίες από τα νερόφιδα που απεγκλώβισε αγρότης.

Δύο νερόφιδα απεγκλωβίστηκαν μέσα από μία τσιμεντένια δεξαμενή νερού μετά από επιχείρηση που έκανε ο αγρότης Άρης Τσιρίκος σε τοποθεσία στο χωρίο Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019.

Τα νερόφιδα είχαν βρει καταφύγιο στην δεξαμενή η οποία βρισκόταν σε αγροικία στην περιοχή των Λευκακίων. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού όταν αποφάσισαν να προβούν σε καθαρισμό της δεξαμενής εντόπισαν τα δύο φίδια, τα οποία απεγκλώβισε μετά από επιχείρηση ο αγρότης.

Τα νερόφιδα αφέθηκαν και πάλι ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Το νερόφιδο (Natrix natrix) είναι ένα μη δηλητηριώδες είδος φιδιού της Ευρασίας. Ανήκει στην οικογένεια των Καινοφιίδων (Colubridae). Βρίσκεται συχνά κοντά σε νερό και τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με αμφίβια.

Το νερόφιδο είναι ένα μεσαίου μεγέθους φίδι με το μήκος του να φτάνει τα 120 εκατοστά, συνήθως όμως καταγράφονται μικρότερα άτομα, με τα θηλυκά να είναι πιο μεγαλόσωμα (ακόμα και διπλάσια σε μέγεθος από τα αρσενικά).

Όταν απειληθεί εμφανίζει δύο μοναδικούς τρόπους αντίδρασης: είτε εκκρίνει μια δύσοσμη ουσία από αδένες που βρίσκονται στη βάση της ουράς του, είτε -πολύ θεατρικά- παριστάνει το νεκρό γυρνώντας το σώμα του ανάσκελα, ανοίγοντας το στόμα του και βγάζοντας έξω τη γλώσσα του.

Το σώμα του είναι λεπτό, το ρύγχος του σχετικά κοντό. Το χρώμα του είναι ραχιαία γκρίζο, γαλάζιο-γκρι, καστανό ή λαδί, με διάσπαρτες σκουρόχρωμες κηλίδες ή ακόμα και ανοικτόχρωμες γραμμές, με μια χαρακτηριστική κίτρινη λωρίδα πλευρικά στο λαιμό του, ενώ κοιλιακά είναι γκρι, υποκίτρινο ή υπόλευκο, με σκούρες κηλίδες ή ακόμα και σχεδόν ολόμαυρο.

Δραστηριοποιείται την ημέρα και συνήθως βρίσκεται στις όχθες ή σε κοντινές περιοχές όπου λιάζεται σε πέτρες και κλαδιά.

Τρέφεται με αμφίβια και ψάρια αφού διακρίνεται για τις κολυμβητικές του ικανότητες.

Πηγή: argolikeseidhseis

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις