Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ναύπλιο: Αυτό είναι το σκυλόψαρο που γέμισε τη βιτρίνα ιχθυοπωλείου – Η ζυγαριά έλυσε την απορία όλων [pics]

Ναύπλιο: Αυτό είναι το σκυλόψαρο που γέμισε τη βιτρίνα ιχθυοπωλείου – Η ζυγαριά έλυσε την απορία όλων [pics]
ΦΩΤΟ από argolikeseidhseis.gr

Οι ψαράδες επέστρεψαν χαμογελαστοί και το σκυλόψαρο πήρε θέση στο ιχθυοπωλείο. Οι εικόνες του εντυπωσιάζουν μικρούς και μετάλους…

Ένα σκυλόψαρο φιγουράρει από το πρωί στον πάγκο ιχθυοπωλείου στο Ναύπλιο. Το συγκεκριμένο σκυλόψαρο βάρους 150 κιλών περίπου αλίευσαν επαγγελματίες ψαράδες ανοιχτά του Αργολικού κόλπου και φυσικά από τη στιγμή που πήρε τη θέση του στο ιχθυοπωλείο έχει γίνει πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Ο ακανθίας, κεντρόνι ή ακανθώδες σκυλόψαρο είναι το πιο γνωστό σκυλόψαρο, μέλος της οικογένειας των σκυτελλιδών. Το κύριο χαρακτηριστικό του ακανθία είναι οι δύο άκανθες μπροστά από το πρώτο και δεύτερο ραχιαίο πτερύγιο. Απαντάται σε ρηχά νερά και σε μεγαλύτερες αποστάσεις από τις ακτές, κυρίως σε εύκρατες θάλασσες. Έχει πιστοποιηθεί ότι ζει πάνω από 100 χρόνια.

Πληροφορίες για το σκυλόψαρο που έπιασαν στο Ναύπλιο

O ακανθίας έχει ραχιαία αγκάθια, δεν έχει πρωκτικό πτερύγιο ενώ φέρει και λευκά στίγματα κατά μήκος της πλάτης του. Το ουραίο πτερύγιο έχει ασύμμετρους λοβούς, σχηματίζοντας μια ετερόκερκη ουρά. Το όνομα ακανθίας αναφέρεται σε δύο αγκάθια του καρχαρία. Αυτά χρησιμοποιούνται αμυντικά. Σε περίπτωση που συλληφθεί, ο ακανθίας μπορεί να κυρτώνει την πλάτη του εν είδει αψίδας για να διαπεράσει τον εχθρό του.

Αδένες στη βάση των αγκαθιών εκκρίνουν ήπιο δηλητήριο.Τα αρσενικά ωριμάζουν σε ηλικία περίπου 11 ετών, φτάνοντας σε μήκος 80-100 εκατοστών, ενώ τα θηλυκά ωριμάζουν σε 18 με 21 χρόνια και είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα αρσενικά, φτάνοντας το ένα με ενάμιση μέτρο μήκος.[3] και τα δύο φύλα είναι γκρίζα καφετί στο χρώμα και είναι πιο σκούρα στη ράχη και λευκότερα στη κοιλιά. Τα αρσενικά προσδιορίζονται από ένα ζευγάρι πυελικών πτερυγίων που τροποποιήθηκε ως όργανο μεταφοράς σπέρματος ή πτερυγιόποδο. Το αρσενικό εισάγει το ένα πτερυγιόποδο στην αμάρα του θηλυκού στη διάρκεια της συνουσίας. Είναι ωοζωοτόκα ζώα.

Το σκυλόψαρο που έπιασαν στη Νέα Κίο

Για άλλη μια φορά ψαράδες της Νέας Κίου στην Αργολίδα είχαν την τύχη με το μέρος τους. Οι αδερφοί Νίκος και Κώστας Παπαμαυρουδής, επαγγελματίες ψαράδες της Νέας Κίου, με το σκάφος τους “Καλυψώ” έβγαλαν χθες το πρωί ένα σκυλόψαρο, που κέντρισε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων.

Οι πληροφορίες όμως λένε ότι το ψάρι δεν θα τεμαχιστεί, αφού ήδη υπάρχει αγοραστής, που θέλει να το πάρει ολόκληρο για την ταβέρνα του.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr, argonafplia.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις