Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα κρούσματα στο χωριό της Κρήτης με το αυστηρό lockdown

Νέα κρούσματα στο χωριό της Κρήτης με το αυστηρό lockdown
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Συνεχίζονται και σήμερα τα rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο Παλαίκαστρο Σητείας, στην Κρήτη, αφού μέχρι και χθες το χωριό μετρούσε 21 θετικά κρούσματα. 

Από τα 155 rapid test που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 6 θετικά αποτελέσματα, με τον αριθμό των κρουσμάτων στο χωριό να αυξάνεται δραματικά.

Σύμφωνα με το creta24, σήμερα θα γίνουν περίπου 200 rapid tests συνολικά, με την αγωνία των πολιτών να κορυφώνεται.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου, ότι όπως δήλωσε στο Creta24, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Γουλιδάκης, περίπου 800 κάτοικοι έχουν εκφράσει ήδη το ενδιαφέρον τους για να κάνουν τεστ κορονοϊού. 

Να θυμίσουμε ότι σε ισχύ τέθηκαν από τις 6 το πρωί τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού στο χωριό. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας από σήμερα ισχύει απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της ΤΚ Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από το σπίτι τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Επίσης, δεν γίνονται θρησκευτικές τελετές και τα μαγαζιά δε λειτουργούν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις