Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα μήνυση Μπέου! Συνελήφθη εκδότης εφημερίδας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

O Αχιλλέας Μπέος δημοσιοποίησε μέσω site την επιβολή μήνυσης κατά του εκδότη της εφημερίδας “Μαγνησία”, κ. Αρχιμήδη Καρεκλίδη, τονίζοντας μάλιστα στην ανάρτηση, ότι ζήτησε να μην συλληφθεί.

Όπως διαβάζουμε στο magnesianews, ο Αχιλλέας Μπέος την Τετάρτη, στο κανάλι “Αστρα”, είχε αναφερθεί στην εφημερίδα “Μαγνησία” και στον εκδότη της, Αρχιμήδη Καρεκλίδη.
Ο εκδότης της “Μαγνησίας”, την Πέμπτη, στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό και στην ίδια εκπομπή του “Αστρα”, έδωσε απαντήσεις στα όσα είχε αναφέρει ο κ. Μπέος. Υποστήριξε ότι η εφημερίδα του, όλο το χρονικό διάστημα επί δημαρχίας Μπέου, δέχθηκε οικονομικό εκβιασμό, διότι δεν της δίνονταν οι υποχρεωτικές δημοσιεύσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια οικονομική ζημιά για την επιχείρηση του.

Η εφημερίδα είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη και έχει κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα που υποχρεώνουν τον δήμο Βόλου και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να δίνει ως ο Νόμος ορίζει τις ανακοινώσεις. Επιπροσθέτως, με την ίδια απόφαση, επιβάλλονται ποινές και πρόστιμα, αν παραβούν το Νόμο, στον δημαρχεύοντα κ. Θάνο Θεοδώρου και τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, κ. Γ. Βλιώρα.

Όπως αναφέρει η απόφαση, αν παραβούν την απόφαση του δικαστηρίου, θα επιβάλλει κάθε φορά ποινή ενός μηνός και πρόστιμο 1.500 ευρώ. Επίσης, στη δικαιοσύνη, για το ίδιο θέμα, βρίσκεται και η μήνυση που έχει αναβληθεί κατά των Αχιλλέα Μπέου, Γ. Βλιώρα και Νατάσας Μορφογιάννη για παράβαση καθήκοντος.

Όπως αναφέρει το magnisianews “ο οικονομικός εκβιασμός σε βάρος της εφημερίδας Μαγνησία όπως είναι πασιφανές, μετά και τις συνεχείς δηλώσεις του κ. Μπέου εναντίον μας, πως στόχος ήταν και είναι η φίμωση της, γιατί ενοχλεί με την κριτική της”.

Σημειώνεται ότι μετά από εντολή Εισαγγελέα ο κ. Καρεκλίδης αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: magnisianews

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε