Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συγκλονιστικές εικόνες και νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στην Κρήτη [pics]

Ο χώρος που βρίσκονται τώρα οι μετανάστες - ΦΩΤΟ από το CretaPost
Ο χώρος που βρίσκονται τώρα οι μετανάστες - ΦΩΤΟ από το CretaPost

– Οι διακινητές έκρυβαν μέσα σε σπηλιές άνδρες και γυναικόπαιδα
– Χρησιμοποιούσαν την κωδική ονομασία “κατσικάκια” όταν αναφέρονταν σε παιδιά
– Είχαν πάρει τα κινητά τηλέφωνα των μεταναστών και τους απειλούσαν με όπλα
– Πολλά παιδιά είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που έζησαν την κόλαση
– Τώρα περιμένουν “στοιβαγμένοι” μέσα σε μια αίθουσα του αστυνομικού μεγάρου στην Κρήτη
– Αποκαλυπτικές εικόνες

Το μεσημέρι, έγινε στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, η ενημέρωση από την Αστυνομία και το Λιμενικό για την εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών  και… οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν!

Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία των διωκτικών αρχών της Κρήτης, η οποία ήταν αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν επισημανθεί στη διάρκεια της παρουσίασης, το διεθνές κύκλωμα λειτουργούσε σε έναν άξονα μεταξύ Αιγύπτου – Αθήνας – Κρήτης και Ιταλίας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί και ανάμεσά τους ένας 47χρονος αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούσε σε υπηρεσία της Κρήτης. Επίσης, κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρία πιστόλια, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, gps, ασύρματοι, ακόμη και κοσμήματα που ενδεχομένως να έχουν και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ο 47χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Οι “κατσίκες” και τα “κατσικάκια”

 

Οι δουλέμποροι σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχαν αφαιρέσει τα κινητά τηλέφωνα των μεταναστών ενώ όταν εκείνοι διαμαρτύρονταν, τους απειλούσαν με όπλα. Αίσθηση προκαλεί η κωδική ονομασία που είχαν επιλέξει να χρησιμοποιούν κάθε φορά που ήθελαν να αναφερθούν σε γυναίκες και παιδιά. “Σας φέρνουμε 10 κατσίκες και 10 κατσικάκια” έλεγαν για παράδειγμα αντί να πουν “σας φέρνουμε 10 γυναίκες και 10 παιδιά”. Αυτό φυσικά γινόταν ώστε να αποφύγουν κάθε εμπλοκή μες τις Αρχές σε περίπτωση που αυτές παρακολουθούν τα τηλέφωνά τους.

 

Οι σπηλιές που έβαζαν οι διακινητές τους μετανάστες

 

Λίγο νωρίτερα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις σπηλιές όπου τα μέλη του του διεθνούς κυκλώματος κρατούσαν τους μετανάστες:

Στοιβαγμένες σε μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 93 ψυχές

 

Την ίδια ώρα, σε μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα έχει αναδειχθεί το θέμα της παραμονής των 93 από τους συνολικά 113 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε σπηλιές και σε στάνες σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Με εξαίρεση 20 άτομα που αναχώρησαν ήδη για την Αθήνα από χθες το βράδυ με το πλοίο της γραμμής προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, οι υπόλοιποι 93 άνδρες, γυναίκες και παιδιά παραμένουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου. Μετά από την πολυήμερη ταλαιπωρία στα χέρια των διακινητών, το μέλλον τους είναι αβέβαιο και άγνωστο για τους περισσότερους από αυτούς.

Οι 93 ψυχές ζουν το τελευταίο 24ωρο σε ένα χώρο με έντονη δυσοσμία από την συνύπαρξη τόσων ανθρώπων, κοιμούνται σε στρώματα ανάμεσα στις καρέκλες του συνεδριακού κέντρου, ενώ ακόμη και στην τουαλέτα πηγαίνουν με… σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: CretaPost, ekriti

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε