Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Νέες ταυτότητες: Η πορεία αρνητών μετά το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Νέες ταυτότητες: Η πορεία αρνητών μετά το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Το συλλαλητήριο για τις νέες ταυτότητες στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε και αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία στην καρδιά της πόλης. Συνθήματα από 5.000 άτομα κάθε ηλικίας…

Οι αρνητές φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν από σημαίες μέχρι σταυρούς και εικόνες. Αμέσως μετά το συλλαλητήριο που έκαναν το απόγευμα στον Λευκό Πύργο, ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Οι επικεφαλής έλεγαν το σύνθημα με μια ντουντούκα και οι διαδηλωτές επαναλάμβαναν για να ακουστεί δυνατά. «Δεν θα τις βγάλουμε ποτέ» τραγουδούσαν χαρακτηριστικά για τις νέες ταυτότητες ενώ προχωρούσαν στη Θεσσαλονίκη. Ήταν περίπου 5.000, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκείνοι που πέρασαν το απόγευμα και τη νύχτα τους με τον τρόπο που βλέπετε παρακάτω.

Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο και στην πορεία για τις νέες ταυτότητες άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους διοργανωτές. Εκείνους που τις προηγούμενες μέρες ετοίμαζαν την κινητοποίηση και έκλειναν πούλμαν για να έρθει κόσμος από κάθε γωνιά της Βόρειας Ελλάδας που ασπάζεται τις απόψεις τους.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως πολλοί γονείς έφεραν μαζί και τα ανήλικα παιδιά τους. Κάποιοι με σημαίες και εικόνες και άλλοι με πανό και μεγάλους ξύλινους σταυρούς. Ολοι πιστεύουν πως οι νέες ταυτότητες θα είναι χτύπημα στην πίστη και στην ελευθερία τους. Οι εξηγήσεις επιστημόνων και αρμόδιων φορέων δεν στάθηκαν ικανές για να δουν τα πράγματα διαφορετικά.

Χαρακτηριστικά του κλίματος στην πορεία και το επόμενο βίντεο. Με τους διαδηλωτές να έχουν σταματήσει σε μία διασταύρωση και να ψέλνουν. Στην πρώτη σειρά ρασοφόροι, που έδιναν τον τόνο.

Είχε προηγηθεί το συλλαλητήριο που ξεκίνησε στις 19:00 με προσευχή.

Στο συλλαλητήριο για τις νέες ταυτότητες έδιναν το παρών λίγο πριν τις 19:30 περίπου 3.000 άτομα. Άκουγαν τους αρνητές ιερείς που πήραν πρώτοι τον λόγο, να λένε πως οι νέες ταυτότητες είναι ένα «φακέλωμα που επανέρχεται μετά από 40 χρόνια». Και συνέχιζαν: «Δεν πρόκειται με τη βοήθεια του Θεού να πάρουμε τις νέες ταυτότητες που βάναυσα προσβάλουν την υπόστασή μας, ως χριστιανών και Ελλήνων».

Ο Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης των παλαιοημερολογιτών, άσκησε δριμεία επίθεση προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τονίζοντας ότι ειναι προδότης.

Οι συγκεντρωμένοι πιστεύουν και λένε τα ίδια σε γενικές γραμμές. Άνθρωποι όλων των ηλικιών που δηλώνουν αποφασισμένοι και σίγουροι για τα όσα κάνουν. Δείτε παρακάτω τι λέει στο newsit.gr και στον Άγγελο Λαμπίδη μια γυναίκα που αντιδρά και πήγε στο συλλαλητήριο με ένα ξύλινο σταυρό.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «η Μακεδονία είναι ελληνική» και «Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία», οι διαδηλωτές θύμισαν  εποχές κορονοϊού, με τις καθιερωμένες εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις τους, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Το κάλεσμα έγινε μέσω social media από οργανώσεις που είχαν πρωτοστατήσει και στις διαμαρτυρίες κατά των εμβολίων του covid. Πιστοί από όλη τη Βόρεια Ελλάδα που αντιδρούν στις νέες ταυτότητες, ετοίμασαν την «κάθοδο» στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Οι νέες αστυνομικές ταυτότητες έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από μερίδα πιστών, οι οποίοι τις χαρακτηρίζουν ως «ηλεκτρονική σκλαβιά», προσθέτοντας ότι σε αυτές θα υπάρχουν όλα τα προσωπικά τους δεδομένα σε ηλεκτρονικό τσιπάκι, ενώ ανησυχίες εκφράζουν και για το θέμα του γεωεντοπισμού μέσω αυτών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις