Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέες τουριστικές «γέφυρες» του δήμου Αριστοτέλη με πόλεις της Σικελίας

Νέες τουριστικές «γέφυρες» του δήμου Αριστοτέλη με πόλεις της Σικελίας

Road Show τουρισμού οργάνωσε ο δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τέσσερις πόλεις της Σικελίας, η Κατάνια, η Ταορμίνα, η Μεσσίνα και το Παλέρμο.

Στόχος της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής στη Σικελία ήταν, κυρίως, ο σχολικός τουρισμός, ενώ «ανοιχτές» είναι προτάσεις για πολιτιστικό, προσκυνηματικό, γαμήλιο και θαλάσσιο τουρισμό.

Αξιοποιώντας την πολιτιστική δικτύωση με το Παλέρμο αλλά και την ένταξή του στο μεσογειακό παρατηρητήριο προορισμών Ο.Τ.Ι.Ε., ο Δήμος Αριστοτέλη παρουσίασε τις δραστηριότητες του προγράμματος με τίτλο «μικροί αριστοτελικοί περιπατητές», καθώς και αυτές που σχετίζονται με την ανάδειξη της αυθεντικότητας του κάθε επί μέρους τόπου και οικισμού.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος «πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο», το οποίο δικτυώνει τον Δήμο Αριστοτέλη με επιλεγμένους μεσογειακούς προορισμούς. Στόχος του είναι να εξοικειώσει μαθητές και σπουδαστές με τους πολιτισμούς της Μεσογείου, μέσω ανταλλακτικών προγραμμάτων και συνεργειών.

Στην Κατάνια και την Ταορμίνα κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων επαφών με Σικελούς ταξιδιωτικούς πράκτορες διαπιστώθηκε η διάθεσή τους να εντάξουν τον δήμο Αριστοτέλη στους καταλόγους τους.

Σχολικές ανταλλαγές και στα προσκυνηματικά ταξίδια βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Μεσσίνα, όπου οι τοπικές αρχές δεσμεύτηκαν για τη δικτύωση της πόλης με το δήμο Αριστοτέλη με σημείο αναφοράς την αριστοτελική φιλοσοφία.

Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής: Μεγαλώνει ο κύκλος προσέγγισης με τα νησιά της Μεσογείου

Στο Παλέρμο την ημέρα της επίσημης επίσκεψης υψώθηκε τιμητικά η ελληνική σημαία στο δημαρχείο ενώ το ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικών ανταλλαγών – σχολικών, πανεπιστημιακών, πολιτιστικών, ιστορικών, συνεδριακών, κλπ., έγινε αποδεκτό με αποτέλεσμα να συμφωνηθεί διευρυμένη πολιτιστική δικτύωση τον επόμενο Απρίλιο, η οποία θα υπογραφεί στην Ουρανούπολη και την Ιερισσό.

Με την καμπάνια τουρισμού στη Σικελία ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος προσέγγισης με τα μεσογειακά νησιά (Κύπρος, Βαλεαρίδες, Κορσική, Σικελία, Μάλτα), τα οποία βρίσκονται στην ίδια γεωγραφική παράλληλο με το δήμο Αριστοτέλη σημείωσε ο δήμαρχος, Στέλιος Βαλιάνος. «Με στόχο την προσέλκυση Λυκείων, Πανεπιστημίων και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη γενέτειρα του Αριστοτέλη, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην προαθωνική χερσόνησο, η Ανατολική Χαλκιδική υλοποιεί ένα πρωτοποριακό σχέδιο τουριστικής προώθησης, απευθυνόμενο στη Μεσόγειο, που θεωρείται η σημαντικότερη περιφερειακή θάλασσα του πλανήτη. Οι γέφυρες που χτίζονται μέσα από τις θεματικές ανταλλαγές και τη συνεργατικότητα των νέων είναι αυτές που στηρίζουν το νέο τουριστικό προϊόν, το οποίο στο Δήμο Αριστοτέλη δομείται με τις πλέον γόνιμες συγκλίσεις», τόνισε ο κ. Βαλιάνος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις