Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Νεκρός 20χρονος στη Λάρισα από πυρά αστυνομικού: Βίντεο με την κλοπή του μοιραίου αγροτικού

Νεκρός 20χρονος στη Λάρισα από πυρά αστυνομικού: Βίντεο με την κλοπή του μοιραίου αγροτικού

Ο 20χρονος έπεσε νεκρός μετά το τέλος της κινηματογραφικής καταδίωξης στη Λάρισα. Είχε προηγηθεί η κλοπή του αγροτικού που οδηγούσε,  στο Γαλάτσι της Αττικής…

Το βίντεο ντοκουμέντο δείχνει πώς έκανε φτερά από το Γαλάτσι Αττικής, το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος. Ο νεαρός που είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγους μήνες και έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού, μετά από άγρια καταδίωξη έξω από τη Λάρισα.

Το onlarissa.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο της εταιρείας μεταλλικών κατασκευών στην οποία ανήκει το αυτοκίνητο και εδρεύει στο Γαλάτσι. Το όχημα το οποίο αποκτήθηκε προ ολίγων ημερών και μόλις την Παρασκευή 7 Ιουλίου εκδόθηκε η άδεια κυκλοφορίας, ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του βασικού μετόχου της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, όλα έγιναν σήμερα τα ξημερώματα και σε μόλις τέσσερα λεπτά. Στις 5.44, συνολικά τρία άτομα προσέγγισαν το λευκό αγροτικό όχημα και τέσσερα λεπτά αργότερα είχαν καταφέρει να το διαρρήξουν, να το θέσουν σε λειτουργία και να εξαφανιστούν.

Οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη του κλεμμένου οχήματος από τον πομποδέκτη χρέωσης στα διόδια, καθώς ο ιδιοκτήτης είδε μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των χρεώσεων, τις κινήσεις του. Ακολούθως ενημέρωσε την αστυνομία για να ακολουθήσει η μοιραία καταδίωξη.

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο του 20χρονου στη Λάρισα υπογραμμίζοντας πως: «Το συγκεκριμένο όχημα αναζητούνταν καθώς είχε κλαπεί από την περιοχή του Γαλατσίου Αττικής και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί προέβησαν σε σήμα στάσης ώστε να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος.

Ο οδηγός προκειμένου να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο οδηγός βγήκε από το όχημα και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά. Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, το άτομο κατέληξε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί για κακούργημα και αποφυλακίστηκε πρόσφατα υπό όρους για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, ενώ στο τέλος Ιουνίου είχε συλληφθεί και πάλι γα κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις