Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κέρκυρα: “Νεοεξπρεσιονιστικές αναφορές” στη Δημοτική Πινακοθήκη

Κέρκυρα: “Νεοεξπρεσιονιστικές αναφορές” στη Δημοτική Πινακοθήκη
Intime News (αρχείο)

Έργα δέκα σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων, με σημείο αναφοράς το κίνημα του Νεοεξπρεσιονισμού, θα φιλοξενηθούν στην Κέρκυρα, στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Τα έργα που θα εκτεθούν στην Κέρκυρα, προέρχονται από τη συλλογή του Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου, του αρχιτέκτονα με την 35χρονη συλλεκτική δραστηριότητα, ο οποίος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει όλες τις τάσεις και τα ρεύματα που συνέβαλαν στην ιστορία και την εξέλιξη της νεοελληνικής ζωγραφικής.

Η έκθεση συγκεντρώνει έργα των Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη, Κυριάκου Μορταράκου, Χρόνη Μπότσογλου, Σταύρου Ιωάννου, Γιάννη Αδαμάκου, Ειρήνης Ηλιοπούλου, Τάσου Μαντζαβίνου, Μιχάλη Μαδένη και Τζένης Αντωνοπούλου.

Δημιουργοί που παρουσιάζουν “όλα τα στοιχεία του Νεοεξπρεσιονισμού, όπως αυτό εμφανίστηκε τόσο στη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή τις δεκαετίες του 1970 και του 1990 όσο και στην εγχώρια πρόσληψή του με κοινό παρανομαστή την πίστη στις αξίες της ζωγραφικής παράδοσης και την ελευθερία στη χρήση στοιχείων και συμβόλων από όλες τις περιόδους της ιστορίας της τέχνης, καθώς και από την τρέχουσα εικονογραφία των τεχνολογικών μέσων, της παράδοσης, της πίστης και του μύθου”, επισημαίνει η επιμελήτρια της έκθεσης, ιστορικός τέχνης.

Η έκθεση “Νεοεξπρεσιονιστικές αναφορές” θα διαρκέσει έως τις 15/1/2020.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις