Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέοι για όλους και για όλα: Τι λένε για τα εμβόλια και τους νέους κανόνες σε ψυχαγωγία και εστίαση

Νέοι για όλους και για όλα: Τι λένε για τα εμβόλια και τους νέους κανόνες σε ψυχαγωγία και εστίαση

Μιλούν και εξηγούν τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα, όσον αφορά τα εμβόλια για τον κορονοϊό και όχι μόνο. Νέοι που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη εκφράζουν τις ανησυχίες τους…

O 25χρονος Κωνσταντίνος λέει στο newsit.gr: «Εγώ έχω εμβολιαστεί εδώ και εβδομάδες, έχω ήδη χτίσει μια κάποια ανοσία. Ειδικά έτσι όπως πάει η κατάσταση για να μπορέσουμε να ζήσουμε καλοκαίρι, να δουλέψουμε είναι η μόνη λύση ο εμβολιασμός. Όσο για το αν θα πρέπει να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι σε θέατρα, γήπεδα και εστιατόρια δεν το θεωρώ σωστό. Δεν είναι σωστό να απορρίπτεις μια ομάδα ανθρώπων επειδή δεν εμβολιάστηκαν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο 22χρονος Αλέξανδρος που μας λέει ότι δεν έχει εμβολιαστεί: «Εγώ δεν έχω εμβολιαστεί ακόμα. Όμως δεν γίνεται να αποκλείεται έτσι εύκολα μια ομάδα ανθρώπων. Θα υπάρξει διχασμός.  Ίσως θα πρέπει να υπάρχει μια παραπάνω ασφάλεια για όλους μας.»

Η 20χρονη Δήμητρα στέκεται στο μπόνους των 150 ευρώ που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ως κίνητρο στους νέους για να εμβολιαστούν: «Εγώ έκανα την πρώτη δόση εμβολίου την προηγούμενη εβδομάδα. Θεωρώ οτι πρέπει όλοι να το κάνουμε. Όμως αυτό που έγινε με τα 150 ευρώ δώρο δεν μου άρεσε καθόλου. Είναι σαν να θέλει να μας δελεάσει. Πιστεύω πάντως πως καλά θα κάνουν να επιτρέπουν μόνο εμβολιασμένους σε χώρους όπως τα εστιατόρια αν και θα υπάρξουν προβλήματα στις παρέες.»

Τη δική της άποψη εξέφρασε στο newsit.gr και η 20χρονη Ραφαέλα: «Εγώ θα κάνω το εμβόλιο την επόμενη εβδομάδα. Είναι βλακεία αυτό που έγινε με τα 150 ευρώ. Όσο για εστίαση, θέατρα κτλ που θα δουλεύουν μόνο με εμβολιασμένους, ας γίνει έτσι. Για καλό θα είναι.»

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις