Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Νεοναζιστικές οργανώσεις “βλέπει” η ΕΛΑΣ πίσω από την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη – Δύο συλλήψεις

Νεοναζιστικές οργανώσεις “βλέπει” η ΕΛΑΣ πίσω από την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη – Δύο συλλήψεις

Σε πλήρη ταυτοποίηση των προσαχθέντων για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη το απόγευμα του Σαββάτου (19.05.2018) προχώρησε η αστυνομία, μετατρέποντας τις προσαγωγές σε συλλήψεις.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν την συμμετοχή των δύο ανδρών στον ξυλοδαρμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση πολλών κομμάτων και φορέων.

Τα άτομα αυτά είναι ηλικίας 22 και 36 ετών, και η ΕΛΑΣ τώρα εξετάζει τις σχέσεις τους με ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις.

Η άγρια επίθεση

Ο Δήμαρχος βρέθηκε στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην περιοχή του Λευκού Πύργου με την κατάσταση να ξεφεύγει, καθώς κάποια άτομα άρχισαν να βρίζουν τον δήμαρχο και στην συνέχεια δεν δίστασαν να του επιτεθούν με σπρωξίματα και χτυπήματα.

Αμέσως επιχείρησαν οι άνδρες της ασφάλειας του να τον απομακρύνουν. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα άτομα δεν σταμάτησαν πουθενά μιας και πετάχτηκαν πολλά μπουκάλια και αντικείμενα… ενώ ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν σε κατάσταση σοκ.

Λίγο μετά την επίθεση ο κ. Μπουτάρης μεταφέρθηκε στο γραφείο του στο δημαρχείο. Ωστόσο, λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε αποφασίστηκε να μεταβεί σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Οι γιατροί στο Ιπποκράτειο πρότειναν να νοσηλευτεί ο δήμαρχος για προληπτικούς λόγους και λίγες ώρες αργότερα πήρε εξιτήριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις