Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Νέος σεισμός στη Νίσυρο

Νέος σεισμός στη Νίσυρο

Κι άλλος σεισμός σημειώθηκε στη Νίσυρο μετά τα 5,1 ρίχτερ της 13ης Απριλίου. Η νέα δόνηση έγινε 14′ λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης (14.04.2021) και έχει μέγεθος 3,4 ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο νέος σεισμός των 3,4 R στη Νίσυρο έχει επίκεντρο 12 χιλιόμετρα νότια του νησιού. Το εστιακό βάθος της δόνησης καταγράφεται στα 14,1 χιλιόμετρα.

Δείτε τον πίνακα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου:

Σεισμός στη Νίσυρο – Λέκκας: Καμία σχέση με το ηφαίστειο (video)

Για τον χθεσινοβραδινό ισχυρό σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Νίσυρο, μίλησε στο MEGA το πρωί της Τετάρτης (14/4) ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας.

«Δεν πρέπει να ανησυχούμε. Έγινε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Νισύρου και Τήλου, σε βάθος 7 χιλιομέτρων. Είναι μια περιοχή που έδωσε πολλούς σεισμούς την τελευταία εβδομάδα. Ο 5,1 σεισμός ήταν ο μεγαλύτερος που έδωσε. Η περιοχή δεν έχει δυνατότητα να δώσει μεγαλύτερο σεισμό. Η σεισμική δραστηριότητα δεν έχει καμία σχέση με το ηφαίστειο της Νισύρου», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το ηφαίστειο στη Νίσυρο, παρότι είναι ανενεργό μερικές χιλιάδες χρόνια, έχει μικρές δραστηριότητες, με μικρούς σεισμούς, αλλά δεν έδωσε έκρηξη μεγάλη ώστε να υπάρξουν θέματα.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις