Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέος συναγερμός στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης μετά τον φάκελο «βόμβα»

Νέος συναγερμός στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης μετά τον φάκελο «βόμβα»
Φωτογραφίες: Thesstoday

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων μετά από συναγερμό που σήμανε αργά το μεσημέρι της Τρίτης (27.02.2024) για ύποπτο αντικείμενο στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Thesstoday.gr, στο χώρο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) προκειμένου να ερευνήσει το συμβάν περί ύποπτου αντικειμένου.

Το ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε μεταξύ του ΟΤΕ και του Δικαστικού Μεγάρου πλησίον του χώρου στάθμευσης του Δικηγορικού Συλλόγου. Αν και μαρτυρίες υπαλλήλων αναφέρουν πως οι αστυνομικοί καλούσαν τον κόσμο να εξέλθει άμεσα από το Μέγαρο, επίσημη εντολή για εκκένωση δεν δόθηκε ποτέ.

Όλοι οι χώροι ελέγχθηκαν εξονυχιστικά από τον ειδικό σκύλο του ΤΕΕΜ ωστόσο δεν εντοπίστηκε το παραμικρό με τις αρχές να αποχωρούν.

Λίγες μόνο ημέρες μετά τον εντοπισμό του φακέλου-βόμβα με τη ζελατοδυναμίτιδα στο τρίτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων, Τριαντάφυλλος Φούντας μιλώντας στο ThessToday επισημαίνει πως μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει ένα σαφές σχέδιο εκκένωσης του χώρου.

«Πρέπει να βρεθούν κονδύλια ούτως ώστε να θωρακιστεί σε επαρκή βαθμό το κτίριο» σύμφωνα με τον κ. Φούντα που ολοκληρώνοντας κάνει λόγο για ιδιαιτέρως αργά αντανακλαστικά από πλευράς των αρμοδίων άρχων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις