Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Νοσοκομείο Χανίων: Τέσσερις οι χειρουργοί που καταγγέλλουν «εφημερίες τρόμου» και υπέβαλαν την παραίτησή τους

Νοσοκομείο Χανίων: Τέσσερις οι χειρουργοί που καταγγέλλουν «εφημερίες τρόμου» και υπέβαλαν την παραίτησή τους

Τέσσερις και όχι τρεις είναι τελικά οι παραιτηθέντες χειρουργοί στο Nοσοκομείο Χανίων, και μάλιστα είναι γιατροί που τα ονόματά τους είναι πολύ γνωστά στην τοπική κοινωνία των Χανίων.

Πρόκειται για τους γιατρούς – χειρουργούς: Μιλτιάδη Καστανάκη, Νίκο Κατσούγκρη, Νίκο Τσιμινικάκη και Αλέξανδρο Παπαδομιχελάκη, οι παραιτήσεις των οποίων βρίσκονται εν γνώση του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr.

Αυτό που επισημαίνεται, ωστόσο, είναι ότι οι γιατροί δεν έχουν αποχωρήσει από την εργασία τους, καθώς η διαδικασία προβλέπει ότι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την παραίτησή τους σε έναν μήνα. Μέχρι τότε παραμένουν στο δυναμικό του ΕΣΥ.

Εκείνο που διακυβεύεται, εάν οι παραιτήσεις οριστικοποιηθούν, είναι η ομαλή διεξαγωγή χειρουργείων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ πηγή του προβλήματος φαίνεται ότι είναι τα ΤΕΠ και ο τρόπος κατάρτισης των εφημεριών εξαιτίας των βαρών που επωμίστηκε η χειρουργική κλινική και για τα επείγοντα περιστατικά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, μεταξύ της διοίκησης του Νοσοκομείου Χανίων και των γιατρών του χειρουργικού τομέα.

«Είχαν προειδοποιήσει από καιρό για την παραίτησή τους»

Οι γενικοί χειρουργοί είχαν προειδοποιήσει εδώ και καιρό τη διοίκηση του νοσοκομείου, ότι έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και ότι αν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις, θα αναγκαστούν να παραιτηθούν.

Και συγκεκριμένα είχαν καταθέσει επίσημες αναφορές περί «αδυναμίας ασφαλούς εφημέρευσης της χειρουργικής κλινικής».

Τα πρωτόκολλα «προέβλεπαν να εφημερεύει ο διπλάσιος αριθμός χειρουργών, τέσσερα άτομα δηλαδή, για να υπάρξει στοιχειωδώς ασφαλής λειτουργία. Ουσιαστικά, μέρος του βάρους του μόνιμα υποστελεχωμένου ΤΕΠ, μεταφέρθηκε έτσι στη χειρουργική», σημείωναν οι χειρουργοί στην αναφορά τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Χανίων υπηρετούν σήμερα 8 γιατροί και αναμένεται να επιστρέψει από άδεια ακόμα ένας, ενώ τρέχουν οι διαδικασίες για να προσληφθούν άλλοι δύο, με τον βαθμό επιμελητή Α΄ και επιμελητή Β΄.

Γιάννα Σουλάκη / iatropedia.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις