Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

700 κιλά κάνναβης σε ιστιοφόρο στη Νίσυρο!

700 κιλά κάνναβης
ΦΩΤΟ από το Λιμενικό Σώμα

– Το ξύλινο σκάφος έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης
– Οι λιμενικοί που πήγαν για βοήθεια έμειναν άφωνοι όταν διαπίστωσαν τι υπήρχε μέσα
– Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και συνελήφθησαν οι άνθρωποι που ήταν πάνω στο ιστιοφόρο
– Φωτογραφίες από τα 700 κιλά κάνναβης που ήταν μέσα σε σακούλες

Ούτε 100, ούτε 200 αλλά… 700 κιλά κάνναβης, ακατέργαστης, εντοπίστηκαν το πρωί από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νισύρου, στους εσωτερικούς χώρους ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους, σημαίας Τουρκίας.

Η μηχανική βράδυ που “ξεσκέπασε” τα 700 κιλά κάνναβης

Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα: Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε ότι υπάρχει ακυβέρνητο σκάφος λόγω μηχανικής βλάβης. Έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Νισύρου, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Άμεσα έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Επίσης ένα παραπλέον πλοίο και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη του λιμενικού.

Το σκάφος εντοπίστηκε και λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε η ρυμούλκησή του με προορισμό το λιμένα Μανδρακίου Νισύρου, όπου και κατέπλευσαν πρωινές ώρες σήμερα.

700 κιλά κάνναβης

700 κιλά κάνναβης

700 κιλά κάνναβης

700 κιλά κάνναβης

Eν συνεχεία μετά από αξιολόγηση των πρώτων στοιχείων και ενημέρωση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, έγινε έρευνα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νισύρου στο ιστιοφόρο σκάφος. Τότε,  εντοπίστηκε σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες και κατασχέθηκε η ποσότητα των ναρκωτικών.

700 κιλά κάνναβης

700 κιλά κάνναβης

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το λιμενικό, το σκάφος είχε μέσα 700 κιλά κάνναβης!

Από τη Λιμενική Αρχή Κω που κάνει την προανάκριση συνελήφθησαν οι τρεις επιβαίνοντες και κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς των ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Λιμενικό Σώμα

 

Νότιο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις