Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Έτρεξα στην πισίνα και είδα την κοπέλα να επιπλέει” – Τι λέει ο ναυαγοσώστης για την τραγωδία στη Ρόδο

“Έτρεξα στην πισίνα και είδα την κοπέλα να επιπλέει” – Τι λέει ο ναυαγοσώστης για την τραγωδία στη Ρόδο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Ο ναυαγοσώστης περιέγραψε στον εισαγγελέα όλα όσα έγιναν.
Όπως είπε, το κακό έγινε λίγα λεπτά μετά τη λήξη της βάρδιάς του.
“Τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας” υποστήριξε ο διευθυντής του ξενοδοχείου στη Ρόδο.
“Πνιγμό” έδειξε πάντως η ιατροδικαστική εξέταση και για τις δύο αδερφές.

Συγκλονίζουν τα όσα περιέγραψε ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου στη Ρόδο, όπου πνίγηκαν οι δύο νεαρές αδερφές από τη Γαλλία… Σύμφωνα με αυτά που είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το κακό έγινε, μόλις λίγα λεπτά μετά το τέλος της βάρδιάς του.

“Περίπου στις 6:05 με 6.07 ξεκίνησα τη διαδικασία ενημέρωσης του κόσμου, πως η πισίνα έχει κλείσει. Αμέσως μετά έφυγα για το δωμάτιό μου, αφού είχε τελειώσει το ωράριό μου. Μόλις έφτασα, χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπαν έλα στην πισίνα επειγόντως. Έσπευσα άμεσα και είδα την μία κοπέλα στην πισίνα να επιπλέει. Την βγάλαμε έξω και ξεκίνησα να τς κάνω καρδιοαναπνευστικές αναζωογονήσεις. Η κοπέλα έκανε εμετό με τροφή και υγρά και έδειχνε να έχει σφυγμό. Μετά από λίγα λεπτά ήρθε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και επιλήφθηκε του περιστατικού”.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι οι δηλώσεις και του διευθυντή του ξενοδοχείου.

“Στο ξενοδοχείο που είμαι διευθυντής έχουμε όλες τις άδειες λειτουργίας των τριών πισίνων που διαθέτουμε ενώ τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Έχουμε δύο ναυαγοσώστες για κάθε πισίνα και λειτουργούν μέχρι τις 6. Στις 6.20 ενημερώθηκα για το περιστατικό και πήγα προς τα εκεί, ενώ ήδη μέλη του προσωπικού αλλά και ο ναυαγοσώστης, παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ και πήρε την κοπέλα”.

Σε βάρος του 39χρονου διευθυντή του ξενοδοχείου στην Ιαλυσό και του 23χρονου ναυαγοσώστη, έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα με τη “Δημοκρατική” η δικογραφία επιστρέφει στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού με παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, προκειμένου να ενσωματωθούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που έχουν παραγγελθεί, το πόρισμα της νεκροψίας και νεκροτομής και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κριθεί σκόπιμο.

Οι δύο οδηγήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε πάντως, προέκυψε ότι οι δύο Γαλλίδες, πέθαναν συνεπεία πνιγμού, που δεν αποδίδεται στην ποσότητα της τροφής, που βρέθηκε στο στομάχι τους.

Από την πρώτη στιγμή άλλωστε, η μητέρα τους είχε ξεκαθαρίσει ότι τα παιδιά δεν γνώριζαν πώς να κολυμπούν αν και δεν ήταν η πρώτη επαφή τους με πισίνες.

Πηγή: ΑΝΤ1, dimokratiki

 

Νότιο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις