Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ικαρία: Σήμερα η αυτοψία στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η Νάταλι Κρίστοφερ

Ικαρία Νάταλι Κρίστοφερ

Σήμερα η ιατροδικαστική έρευνα που θα δώσει τις πρώτες απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου της 34χρονης αστροφυσικού στην Ικαρία.
Η Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε νεκρή σε χαράδρα 20 μέτρων.
Το κακό σήμα στο σημείο δεν επέτρεψε να τη βρουν νωρίτερα μέσω του στίγματος του κινητού της. Είχαν περάσει από το σημείο δυο φορές οι διασώστες!
Είχε εξαφανιστεί από την περασμένη Δευτέρα όταν έφυγε από το δωμάτιο όπου έμενε να πάει για τρέξιμο.
Η αγάπη της για την αναρρίχηση και το σπαρακτικό μήνυμα του συντρόφου της.

Ένα θρίλερ που κράτησε 72 ώρες και είχε τραγική κατάληξη. Το πτώμα της άτυχης αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ εντοπίστηκε περίπου στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης (07.06.2019) σε δύσβατη περιοχή στην Ικαρία, από εθελοντή πυροσβέστη που συμμετείχε στις έρευνες για την εξαφάνισή της. Το σημείο όπου βρέθηκε απέχει σχεδόν ένα χιλιόμετρο από το δωμάτιο όπου έμενε με τον σύντροφό της.

Το σημείο όπου βρέθηκε η Natalie Christopher δεν ήταν αναρριχητική διαδρομή. Η νεαρή γυναίκα είχε φτάσει έως εκεί με τα πόδια. Όπως είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN ο δημοσιογράφος από την Ικαρία Σωτήρης Πολίτης, στο σημείο εκείνο τα βράχια είναι σαθρά και δεν υπήρχε η δυνατότητα να κρατήσουν το βάρος του σώματος!

Ο θάνατος της άτυχης Βρετανής αστροφυσικού έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία στην Ικαρία. Η σορός της βρέθηκε κατά τύχη από εθελοντή που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό. Η παρατηρητικότητά του ήταν εκείνη που οδήγησε στη μοιραία αποκάλυψη. Εντοπίστηκε σε ένα σημείο απ’ όπου είχαν περάσει οι διασώστες τουλάχιστον δυο φορές όσο την αναζητούσαν!

Η 34χρονη Natalie Christopher βρέθηκε σε χαράδρα 20 μέτρων, στη θέση Κεραμέ Αγίου Κήρυκα, πλακωμένη από βράχο και η πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως πρόκειται για δυστύχημα. Η νεαρή αστροφυσικός, που βρισκόταν στην Ικαρία για διακοπές με τον Κύπριο σύντροφό της, αγαπούσε το τρέξιμο και την αναρρίχηση. Φαίνεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πως είτε προσπάθησε να αναρριχηθεί είτε να καταρριχηθεί και βρέθηκε στο κενό.

Εξετάζεται η εκδοχή να έπεσε, είτε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε. Ωστόσο, για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής. Η νεκροψίανεκροτομή θα γίνει πιθανότατα στην Αθήνα, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σήμερα οι πρώτες «απαντήσεις»

Το πρώτο «φως» στις συνθήκες υπό τις οποίες η 34χρονη αστροφυσικός άφησε την τελευταία της πνοή στην Ικαρία θα δώσει η αυτοψία στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός της.

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας παρέμεινε στο απόκρημνο σημείο όπου βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και σήμερα (08.08.2019) το πρωί, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ιατροδικαστής από τη Σύρο θα κάνουν αυτοψία και ιατροδικαστική έρευνα.

Ο χώρος αποκλείστηκε από την αστυνομία, ώστε να καταγραφούν όλα τα ευρήματα που μπορούν να οδηγήσουν στο πως έχασε τη ζωή της η Natalie Christopher.

Όλο το βράδυ, δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν στην περιοχή καθώς ο ιατροδικαστής είχε δώσει εντολή να μην μετακινηθεί το πτώμα της 34χρονης ούτε εκατοστό!

Το σπαρακτικό μήνυμα του συντρόφου της

Ο διασώστης Βαγγέλης Κριαράς ήταν ανάμεσα σε εκείνους που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό της Νάταλι Κρίστοφερ. Μιλώντας λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό της 34χρονης στο κεντρικό δελτίο του OPEN, αποκάλυψε ότι η Βρετανή αστροφυσικός είχε και χτυπήματα στο πρόσωπο από την πτώση.

«Αν είχαμε το στίγμα (του κινητού της) από την πρώτη στιγμή, ίσως να την είχαμε προλάβει. Δεν ξέρω αν ήταν ακαριαίος ο θάνατός της», τόνισε. Σημείωσε επίσης πως το σημείο όπου βρέθηκε είναι εξαιρετικά δύσβατο και οι διασώστες, κατά τη διάρκεια των ερευνών, είχαν περάσει από εκεί τουλάχιστον δυο φορές!

Μάλιστα με ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Κριαράς έδωσε στη δημοσιότητα το σπαρακτικό μήνυμα του συντρόφου της 34χρονης αστροφυσικού ο οποίος είναι συντετριμμένος από τον θάνατο της αγαπημένης του.

«Να πεις σε όλους τους λεβέντες που βοήθησαν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πολιτική προστασία, εθελοντές πυροσβέστες… ευχαριστώ», του έγραψε ο 38χρονος Κυριάκος, ο άνθρωπος που ήταν μαζί με τη Natalie Christopher στην Ικαρία.

Με πληροφορίες και από politis.com.cywww.ikariaki.gr

Νότιο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις