Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ο Νιλ Άρμστρονγκ «πάτησε» Θεσσαλονίκη – Αντίγραφο της στολής του θρυλικού αστροναύτη σε μουσείο της πόλης

Ο Νιλ Άρμστρονγκ «πάτησε» Θεσσαλονίκη – Αντίγραφο της στολής του θρυλικού αστροναύτη σε μουσείο της πόλης

Στη Θεσσαλονίκη το αντίγραφο της στολής του αστροναύτη Νιλ Άρμστρονγκ από την αποστολή «Απόλλων 11». Εκτίθεται στο μουσείο «Space to Ground», ανάμεσα σε μετεωρίτες και άλλα ουράνια αντικείμενα.

Το αντίγραφο της στολής του αστροναύτη Νιλ Άρμστρονγκ από την αποστολή «Απόλλων 11» βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου μπορούν να τη θαυμάσουν μικροί και μεγάλοι.

«Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα», ήταν τα λόγια του Νιλ Άρμστρονγκ όταν έφτασε στο Φεγγάρι.

Η διάσημη αυτή φράση έμεινε για πάντα χαραγμένη στην ανθρωπότητα και η περίφημη στολή κάνει τον γύρο του κόσμου, με τελευταίο προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να τη θαυμάσουν.

Μάλιστα, το αντίγραφο της στολής του Άρμστρονγκ, η οποία κοστίζει 12.000 δολάρια βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη εδώ και ένα μήνα στο Μουσείο Space to Ground ανάμεσα σε μετεωρίτες άλλα και βιόσφορους της NASA.

Δείτε φωτογραφίες της Karfitsa.gr:

Όπως ενημερώνει στην Karfitsa.gr, ο υπεύθυνος της Globus Hellas, Σταύρος Σεκερτζής:

«Η στολή του Νιλ Άρμστρονγκ βρίσκεται στο μουσείο μας στη Θεσσαλονίκη και μέσω των σεμιναρίων που πραγματοποιούμε μπορούν τα μικρά παιδιά να μάθουν την διατροφή και το πρωτοκολλώ των Αστροναυτών όσον αφορά την γυμναστική ενώ έχουμε και στολές της NASA όπου οι μικροί μας φίλοι μπορούν να ντυθούν αστροναύτες και να φωτογραφηθούν. Το εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν άτομα από 5 ετών και άνω ενώ επισκεπτόμαστε και σχολεία».

Υπογραμμίζεται, πως το μουσείο Space to Ground βρίσκεται στην οδό Πιττάκου 13, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις