Ο πιο δύσκολος χειμώνας για την Καρδίτσα – Πολλές οικογένειες χωρίς σπίτι λόγω της πλημμύρας

ΦΩΤΟ karditsalive.net

Εκατοντάδες άνθρωποι στο νομό Καρδίτσας συνεχίζουν να φιλοξενούνται σε σπίτια φίλων και συγγενών αφού τα δικά τους αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, από την προ δυο εβδομάδων κακοκαιρία και την πλημμύρα.

Υπήρχαν ακόμα και σπίτια που γκρεμίστηκαν, παλαιές κατασκευές, αλλά κυρίως υπάρχουν σπίτια με ζημιές που τα καθιστούν ακατάλληλα για στέγαση και σε ορισμένες περιπτώσεις και επικίνδυνα.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών βρίσκεται στο Δήμο Καρδίτσας.  Ακριβής αριθμός δεν μπορεί προς το παρόν να δοθεί, καθώς, σύμφωνα με το KarditsaLive.Net συνολική εικόνα δεν υπάρχει και η καταγραφή από το ΥΠΕΧΩΔΕ βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Τα πρώτα βράδια πάντως, ήταν εκατοντάδες οι άνθρωποι που φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία, σε βαθμό που δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα από τις υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες.

Ένας μεγάλος αριθμός αυτών των ανθρώπων έχει επιστρέψει  στις εστίες του αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετοί που φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών και φίλων. Άστεγος Καρδιτσιώτης, με την στενή έννοια του όρου δεν υπάρχει σήμερα.

Από δω και πέρα όλοι βρίσκονται σε αναμονή της ψήφισης του νομού για την παροχή στεγαστικής συνδρομής και τι ακριβώς θα προβλέπει, καθώς η κυβερνητική πρόθεση που εκφράστηκε είναι για άτοκο δάνειο με ένα κομμάτι αυτού να επιδοτείται.

Κοντέινερ ζήτησαν οι Δήμοι Μουζακίου και Παλαμά

Πρόβλημα με άστεγες οικογένειες που προς το παρόν φιλοξενούνται αντιμετωπίζουν, σε μικρότερο βαθμό και οι Δήμοι Μουζακίου και Παλαμά, οι οποίοι έχουν απευθυνθεί στα αρμόδια υπουργεία για την αποστολή κοντέινερ που θα μπορέσουν να στεγάσουν αυτές τις οικογένειες.

Πιο αναλυτικά ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης μας είπε πως υπάρχουν 16 οικογένειες, με συνολικά 60 μέλη και σπίτια που προς το παρόν δεν είναι κατοικήσιμα. Από αυτές οι 6 είναι από την Κρανιά, άλλες 6 από την Μαγούλα και 4 από το Ριζοβούνι.

Στον δήμο Παλαμά έχουμε  5 οικογένειες με πρόβλημα στέγης με τις 3 να είναι από τα Καλογριαννά και τις 2 από το Φύλλο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας είπε ο κ. Σακελλαρίου αντιμετωπίζει μια εξαμελής οικογένεια με νεογέννητο παιδί. Προς το παρόν όλοι τους βρίσκονται σε σπίτια φίλων ή συγγενών.

Οι δύο Δήμοι, εφόσον έρθουν τα κοντέινερ, για τα οποία δεν υπάρχει ακόμα επίσημη πληροφόρηση,  θα επιχειρήσουν να τα τοποθετήσουν στα οικόπεδα των πληγέντων και εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό σε δημοτικές εκτάσεις, ώστε να τακτοποιηθούν προσωρινά οι συγκεκριμένες οικογένειες.

Πηγή: karditsalive.net

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Τα μέτρα… μέτρα αλλά κοινώνησαν κανονικά στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη! Και παιδάκια (video)

Τα μέτρα… μέτρα αλλά κοινώνησαν κανονικά στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη! Και παιδάκια (video)

Μπορεί να τοποθετήθηκαν καρέκλες έξω από το ναό, μπορεί επίσης όλοι οι πιστοί να φορούσαν -υποχρεωτικά- μάσκες, ωστόσο η Θεία Κοινωνία, έγινε κανονικά παρά τα ... Διαβάστε περισσότερα
Χανιά: Άφαντος ο σύντροφος της 79χρονης που στραγγαλίστηκε – Λείπουν αντικείμενα από το σπίτι

Χανιά: Άφαντος ο σύντροφος της 79χρονης που στραγγαλίστηκε – Λείπουν αντικείμενα από το σπίτι

Άφαντος παραμένει ο 80χρονος σύντροφος της 79χρονης γυναίκας, που βρέθηκε στραγγαλισμένη μέσα στο σπίτι της, στο Πασακάκι στα Χανιά. Οι έρευνες των αρχών για την ... Διαβάστε περισσότερα