Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

ΟΑΣΘ: 24ωρη απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας από εργαζομένους – Τι ζητούν

Θεσσαλονίκη: Έρχονται οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στον ΟΑΣΘ, εργαζόμενοι του Οργανισμού πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Αιτήματα των απεργών εργαζομένων του ΟΑΣΘ είναι, μεταξύ άλλων, η υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η επιστροφή των νομοθετημένων επιδομάτων τους.

«Μας αναγκάζουν να προσφεύγουμε σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις, προκειμένου να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα», ανέφερε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή (σ.σ. 15.06.2022) απεργία κρίθηκε παράνομη από ανθρώπινο λάθος. «Δεν υπολογίστηκαν σωστά τα στοιχεία που παρείχαμε για το προσωπικό ασφαλείας, με αποτέλεσμα να μην ληφθούν υπόψη τα δύο άτομα που είχαμε προβλέψει για την τηλεματική», εξήγησε. Ανέφερε δε, ότι το αργότερο μέχρι αύριο (σ.σ. 16.06.2022), ο δικηγόρος του Συνδικάτου θα καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Το επιβατικό κοινό μετακινείται την Τετάρτη (15.06.2022) με 138 λεωφορεία, τα οποία κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρίες, η νυχτερινή γραμμή Ν1, καθώς και η γραμμή 52- Ν.Σ. Σταθμός- Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη – Σίνδος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις