Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΟΑΣΘ: Tρεις νεκροί από κορονοϊό – 36 εργαζόμενοι θετικοί

ΟΑΣΘ: Tρεις νεκροί από κορονοϊό – 36  εργαζόμενοι θετικοί

Σοκ στο ΟΑΣΘ! Τρεις εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης έχασαν τη μάχη με τον covid19 στη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων. Τα ενεργά κρούσματα φτάνουν σήμερα στα 36.

Στο πρώτο θύμα του ιού στον ΟΑΣΘ, τον περασμένο μήνα, προστέθηκαν δύο ακόμη. Πρόκειται για έναν υπάλληλο που εργαζόταν στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στην Σταυρούπολη και μόλις είχε συνταξιοδοτηθεί και ένας ακόμη, 49χρονος ηλεκτρονικός, που, επίσης, δούλευε στην ίδια τεχνική βάση.

Όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει θύματα μεταξύ των οδηγών λεωφορείων, παρότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας εξυπηρέτησης της επιβατικής κίνησης σε συνθήκες δύσκολες λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας του κορονοϊού.

Στον ΟΑΣΘ – σημειώνει το GRTimes – τα κρούσματα που εκδηλώθηκαν έφτασαν συνολικά στα 96, αλλά σήμερα τα ενεργά δεν ξεπερνούν τα 36. Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ που βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 έχουν αποθεραπευτεί, ενώ σε τούτη τη χρονική φάση έχουν μειωθεί κατά πολύ και οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε καραντίνα, αφού είναι περί τους 100 όταν πριν ένα μήνα είχαν ξεπεράσει τους 350.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ προσπαθεί με ιχνηλατήσεις και τεστ να ελέγξει τη διασπορά του ιού γι΄ αυτό και οι υπάλληλοι σε καραντίνα ήταν τόσο πολλοί κατά τις προηγούμενες εβδομάδες. Ήδη, συνεργείο του ΕΟΔΥ διενεργεί και πάλι rapid test στους υπαλλήλους του Οργανισμού, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται σε 2.057. Βεβαίως μεγάλος αριθμός διοικητικών υπαλλήλων, για λόγους προστασίας και όπως προβλέπεται από τις κυβερνητικές αποφάσεις, εργάζεται από το σπίτι.

ΟΑΣΘ: Tρεις νεκροί λόγω covid-19, 36 τα ενεργά κρούσματα

ΟΑΣΘ: Προστίθενται λεωφορεία στο στόλο 

Σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση λεωφορείων που μισθώθηκαν από την MED Bus & Truck του Ομίλου Παπαδάκη, ήδη έχουν ενταχθεί στο στόλο του ΟΑΣΘ 98 από τα 180 λεωφορεία της σύμβασης, ενώ ακόμη 20 οχήματα θα πάρουν πινακίδες αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από τα 50 λεωφορεία που αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από το Δήμο Λειψίας και παραχωρεί με χρησιδάνειο στον ΟΑΣΘ, έχουν ενταχθεί σε γραμμές του Οργανισμού εννέα και άλλα 16 βρίσκονται στο αμαξοστάσιο , μέχρι να ολοκληρωθεί το service, η τοποθέτηση κλιματιστικών και να πάρουν πινακίδες κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι για τα λεωφορεία που μίσθωσε ο ΟΑΣΘ, τη συντήρηση έχει αναλάβει στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεών της η MED Bus & Truck.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις