Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

ΟΑΣΘ: Οι 150 νέοι οδηγοί λεωφορείων θα πιάσουν τιμόνι από 3 Ιανουαρίου 2024

ΟΑΣΘ: Οι 150 νέοι οδηγοί λεωφορείων θα πιάσουν τιμόνι από 3 Ιανουαρίου 2024
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi

Οι 150 οδηγοί που θα προσλάβει ο ΟΑΣΘ με 8μηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου θα πιάσουν τιμόνι στα λεωφορεία του Οργανισμού από τις 3 Ιανουαρίου 2024, δηλώνει ο πρόεδρος Κώστας Ταγγίρης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ επισήμανε, με αφορμή την έναρξη -σήμερα, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2024- της προθεσμίας κατάθεσης αιτήσεων για την πρόσληψη των οδηγών λεωφορείων, πως «οι ανάγκες για οδηγούς υπήρχαν ούτως ή άλλως. Οι τελευταίες προσλήψεις στον ΟΑΣΘ έγιναν πριν από 11 χρόνια».

«Ενώ απαιτούνται 1240 οδηγοί, για να υλοποιηθεί το συγκοινωνιακό έργο που έχει ανατεθεί στον ΟΑΣΘ, σήμερα έχουν μείνει 830», διευκρίνισε ο κ. Ταγγίρης. 

Οι προσλήψεις οδηγών στον ΟΑΣΘ με 8μηνη σύμβαση θα συνεισφέρει στη μείωση της συγκοινωνιακής πίεσης που δημιουργείται, λόγω και του αναγκαίου έργου του flyover στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει αυξήσει τις ανάγκες μετακίνησης με ΜΜΕ.

Οι αιτήσεις αφορούν άτομα με ειδικότητα ΔΕ οδηγών, που θα πρέπει να διαθέτουν επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις