Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Οδοντωτός: Σπεύδει κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας μετά το πόρισμα για τους βράχους

Οδοντωτός: Σπεύδει κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας μετά το πόρισμα για τους βράχους

Ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος στην Αχαϊα βρίσκεται στο επίκεντρο μετά τις αλλεπάλληλες κατολισθήσεις και το πόρισμα ειδικών για την επικινδυνότητα που υπάρχει…

Ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος εκτελεί μια πανέμορφη διαδρομή, που όμως κρύβει κινδύνους. Αυτό προέκυψε από την αυτοψία ειδικών που διαπίστωσαν ότι υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης σε ορισμένα σημεία, με βράχους όπως αναφέρουν να «κρέμονται από μια κλωστή». Η κυβέρνηση στέλνει στην περιοχή ειδικό κλιμάκιο, την ώρα που για δεύτερη ημέρα παραμένει, εκτός λειτουργίας ο Οδοντωτός.  

Το δημοσιεύμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» την Τρίτη 5 Μαρτίου, για διαδρομή υψηλού ρίσκου του Οδοντωτού, του ιστορικού τρένου της Αχαΐας, που διέρχεται από βράχους που «κρέμονται από μια κλωστή», προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Συμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν επικοινωνίας που υπήρξε μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλη Κικίλια για την επικινδυνότητα από τις κατολισθήσεις στον Οδοντωτό, κατεβαίνει εκτάκτως κλιμάκιο του υπουργείου για εκτεταμένο έλεγχο.

Την ίδια ώρα όπως δημοσιεύει σήμερα Τετάρτη 6/03/2024, η εφημερίδα «Πελοποννήσος», θορυβημένοι εμφανίζονται μετά το ρεπορτάζ, Μητσοτάκης και Σταϊκούρας, υπό το φόβο για νεά Τέμπη.

Στο μεταξύ για δεύτερη ημέρα παραμένει, εκτός λειτουργίας ο Οδοντωτός. Σε ανακοίνωσή της η Ηellenic Train, ενημερώνει για διακοπή των δρομολογιών εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις