Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Οδύσσεια για μια αξονική! “Περιφέρουν” την 17χρονη από το τροχαίο της Αμφίκλειας από νοσοκομείο σε νοσοκομείο!

Εικόνα από το σοβαρό τροχαίο - ΦΩΤΟ από το tvstar
Εικόνα από το σοβαρό τροχαίο - ΦΩΤΟ από το tvstar

– Το σοβαρά τραυματισμένο κορίτσι χρειάστηκε να κάνει μια αξονική
– Το μηχάνημα όμως χάλασε -πάλι- στο νοσοκομείο της Λαμίας
– Μετέφεραν την 17χρονη στη Λάρισα για να κάνει την εξέταση αλλά… εκεί δεν είχε εντατική για να νοσηλευτεί
– Τελικά το κορίτσι μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο της Λαμίας
– Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους της περιοχής για τα χάλια του συστήματος υγείας

Το κορίτσι γλίτωσε από του Χάρου τα “δόντια” στο τροχαίο και τώρα η ζωή της μπαίνει σε κίνδυνο, επειδή χρειάστηκε να κάνει μια αξονική!

Ο λόγος για την 17χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά την Κυριακή – την ίδια μέρα που έγινε και το πολύνεκρο τροχαίο στην Αθηνών – Λαμίας – όταν το αυτοκίνητο της οικογένειάς της έπεσε σε γκρεμό από γέφυρα. Μάλιστα, σε αυτό το τροχαίο σκοτώθηκε ο πατέρας του κοριτσιού ενώ η ίδια αλλά και η μητέρα της τραυματίστηκαν.

Μία ημέρα μετά το τροχαίο, την Καθαρά Δευτέρα δηλαδή, η 17χρονη που είναι σοβαρά τραυματισμένη στο κεφάλι, χρειάστηκε να κάνει αξονική. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι γιατροί την έβαλαν στον αξονικό τομογράφο αλλά… το μηχάνημα έπαθε βλάβη! Για πολλοστή φορά χαλάει το αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο της Λαμίας, σύμφωνα με το LamiaReport…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η 17χρονη με κίνδυνο ζωής, αφού έχει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ήταν διασωληνωμένη, διακομίστηκε στη Λάρισα για αξονική και στη συνέχεια επέστρεψε στη Λαμία, γιατί… εκεί δεν υπήρχε κρεββάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!

Ευτυχώς η κοπέλα που επέστρεψε στη ΜΕΘ Λαμίας, σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει ότι θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή. Πάντως, τοπικά ΜΜΕ λένε ότι την ώρα που το Νοσοκομείο Λαμίας δεν μπορεί να κάνει μια αξονική και στέλνει τους ασθενείς με κίνδυνο ζωής στη Λάρισα,  γειτονικά νοσοκομεία εξοπλίζονται ακόμη και με Μαγνητικούς Τομογράφους.

Ο τομογράφος είναι για τα “σκουπίδια”

 
Σύμφωνα με το LamiaReport, ότι το ΓΝ Λαμίας ουσιαστικά είναι ένα Περιφερειακό νοσοκομείο που εξυπηρετεί και περιστατικά από όμορους νόμους και φυσικά έχει να σηκώσει και το βάρος πολλών τροχαίων λόγω της εθνικής και των παραδρόμων, για αυτό και γίνονται συζητήσεις για τη δημιουργία τραυματολογικού κέντρου.
Κι όμως αυτό το “μεγάλο – περιφερειακό” νοσοκομείο έχει έναν παμπάλαιο, ξεπερασμένης τεχνολογίας, αξονικό τομογράφο που “χαλάει” συνέχεια. Επειδή είναι παλιός η εταιρία δεν μπορεί να βρει ανταλλακτικά. Τώρα μαθαίνουμε ότι θα πάρουν ανταλλακτικά από ένα παλιό ίδιο τομογράφο που πετάει το νοσοκομείο ΚΑΤ στα σκουπίδια!

Αυτός ο αξονικός τομογράφος δεν είναι πολυτομικός. Δεν μπορεί να κάνει μαζί και μια αγγειογραφία, με αποτέλεσμα να στέλνουμε ασθενείς σε νοσοκομεία όμορων νόμων. Την ίδια ώρα το νοσοκομείο Τρικάλων εξοπλίζεται με Μαγνητικό Τομογράφο. Για τη Λαμία ούτε κουβέντα για μαγνήτη. Το νοσοκομείο Λαμίας υπολειτουργεί με αξονικό που άλλοι πετάνε στα σκουπίδια.
Αυτό συμβαίνει και με άλλα μηχανήματα στο ακτινολογικό, ενώ την ίδια ώρα “σαπίζουν” καινούργια μηχανήματα, που δεν λειτουργούν, στο κλειστό Κέντρο Υγείας Καμμένων Βούρλων. Όλα τα παραπάνω, πέρα από τον κίνδυνο ζωής των ασθενών, συνεπάγονται και τεράστιο κόστος, αν αναλογιστεί κάποιος πόσο έχει στοιχίσει τα τελευταια χρόνια η συντήρηση του παμπάλαιου αξονικού τομογράφου, αλλά και οι διακομιδές που έχουν γίνει για το λόγο αυτό.

Πηγή: LamiaReport

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε