Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Οικονόμου για 28χρονο στο Αγρίνιο: «Περίεργη εξέλιξη, σύντομα απαντήσεις»

Οικονόμου για 28χρονο στο Αγρίνιο: «Περίεργη εξέλιξη, σύντομα απαντήσεις»

Στο μικροσκόπιο και της κυβέρνησης όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, έχει μπει η υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν 28χρονο στο Αγρίνιο ο οποίος παρότι έχει κατηγορηθεί για ασέλγεια σε ανήλικο και παρότι έχουν δημοσιοποιηθεί το όνομα και η φωτογραφία του με εισαγγελική εντολή, κυκλοφορεί ελεύθερος. 

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου είπε ότι το θέμα αυτό έχει απασχολήσει και την κυβέρνηση και διερευνάται.

«Οι αρχές ασφαλείας πρέπει να το απαντήσουν καθαρά και με σαφήνεια. Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, αν αποδειχθεί, και νομίζω ότι πρέπει να επανέλθουμε πολύ σύντομα. Παρακολουθούμε το ζήτημα και θα έχουμε σύντομα απαντήσεις. Κι εγώ το παρατήρησα και όλοι μας. Είναι μια περίεργη εξέλιξη και σύντομα θα έχουμε απαντήσεις», τόνισε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του 4χρονου παιδιού στο Αγρίνιο έχει γίνει γνωστή από τον φετινό Φεβρουάριο, όταν την αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με τις υποθέσεις που έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας.

Παρόλα αυτά μόλις πριν από 2 ημέρες δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του με εισαγγελική εντολή.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Κραβαρίτη, ο οποίος γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1994. Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΕΠΑΔ Δυτικής Ελλάδος κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Στρατοδικείου Ιωαννίνων.

Η μητέρα του 28χρονου εργαζόταν ως μπέιμπι σίτερ στο σπίτι των γονέων του 4χρονου. Ο 28χρονος την περίοδο που κατηγορείται ότι κακοποιούσε τον ανήλικο, υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία σε μονάδες της περιοχής (άνοιξη – καλοκαίρι του 2021), γι’ αυτό και επελήφθη της υπόθεσης η Εισαγγελία του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.

Η μητέρα και ο γιος έδωσαν ανωμοτί κατάθεση στην Ασφάλεια Αγρινίου και κατά το σκέλος που αφορά τον 28χρονο, η δικογραφία απεστάλη στην Εισαγγελία του Στρατοδικείου Ιωαννίνων και ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της διενέργειας γενετήσιων πράξεων με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Σύντομα, ο γιος θα κληθεί ν’ απολογηθεί και η στρατιωτική δικαιοσύνη θ’ αποφασίσει για την ποινική μεταχείρισή του.

Μέχρι τότε κυκλοφορεί ελεύθερος…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις